Courgette Noodles zijn superhandig om te maken, en ook nog eens heel gezond! Courgette wordt vaak gezien als een saaie, ondergewaardeerde groente, maar ik vind het eigenlijk een superfood.
Zo bevat het veel vitamine A, Kalium en vitamine C. Allemaal belangrijke vitamines voor je huid zodat die jong en stevig kan blijven. Vitamine A staat bekend voor zijn werking op de ogen. En Kalium helpt bij het regulieren van de bloeddruk. Daarnaast werkt vitamine C ook heel goed voor de weerstand. Iets wat nu belangrijker is dan ooit met al die griepvarianten die we tegenwoordig hebben.
Daarnaast is courgette laag in calorieën en bevat het veel vocht waardoor je goed gehydrateerd blijft. Het heeft een hoog vezelgehalte wat weer bevorderend is voor je darmen en spijsvertering.
Reden genoeg om vaker courgette te eten dus 😉
Zoals in deze lekkere Courgette Pesto variant.
Porties: 2 porties
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Ingrediënten
• Voor de courgette noodles:
• 2 courgettes, gesneden in noedels met een spiralizer
• 100 gram kastanjechampignons, in plakjes
• 1 puntpaprika, in reepjes
• 2 eetlepels olijfolie
Voor de zelfgemaakte pesto:
• 1 kopje verse basilicumblaadjes
• 1/2 kopje pijnboompitten, licht geroosterd
• 1/4 kopje extra vierge olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• Zout en peper naar smaak
Bereiding
1. Plaats de basilicumblaadjes, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine.
2. Pulseer tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
3. Terwijl de keukenmachine draait, voeg langzaam de olijfolie toe tot je een gladde pesto hebt. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
5. Voeg de kastanjechampignons en puntpaprika toe en bak gedurende 5-7 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
6. Voeg de courgette noedels toe aan de pan met de champignons en paprika.
7. Bak nog eens 3-5 minuten, totdat de courgette noedels net gaar zijn maar nog steeds een beetje knapperig.
8. Verwijder de pan van het vuur en meng de courgette noedels en groenten met de zelfgemaakte pesto.
9. Eet smakelijk!
Liefs Danielle