Choclade Macaroons

Chocolade Kokosmakronen

Chocolade Kokosmakronen

Hou jij ook van een lekker tussendoortje op zijn tijd? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze chocolade kokosmakronen? Glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers.

Dan is deze site een absolute must om te volgen Living Healthy With Chocolate. Weliswaar in het Engels, maar één van mijn absolute favoriete op het gebied van lekkere snacks. Niet inschrijven voor de nieuwsbrief hoor! Je ziet dan bijna elke dag de meeste lekkere recepten voorbij komen en als je niet oppast blijf je in de keuken staan. 😉

Dit recept voor Rich Dark Chocolat Macaroons kwam van de week voorbij en ik kon het niet laten om ze gelijk te maken, nog geen 10 minuutjes werk en na 10 minuten in de oven zit je echt te smullen!

Deze chocolade kokosmakronen hebben echt een volle chocoladesmaak, zeker aangezien er ook nog chocoladestukje in zitten. Ik gebruik chocolate chips, maar je kunt ook fijngehakte pure chocolade gebruiken.

Meteen de helft weggeven of uitdelen want ze zijn echt té lekker. En goed nieuws voor mensen met een ei-allergie… ze zijn ei-vrij!

Dit is de Nederlandse vertaling van het recept.

Chocolade Kokosmakronen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 100 gram kokosrasp
  • 120 gram amandelpasta (ik heb gemengde notenpasta gebruikt voor een stevige bite)
  • 40 gram (rauwe) cacao poeder
  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snuf zout
  • 50 gram chocolate chips
  • Optioneel; 40 gram honing
Bereiding
  1. Oven voorverwarmen op 175°C
  2. Bakplaat bekleden met bakpapier
  3. Alle ingrediënten door elkaar mengen
  4. Met een lepel of ijsschep halve bollen maken (bij mij waren het er 16)
  5. Voor ongeveer 10 minuten bakken totdat de bodem of de randen donkerder van kleur worden. Ze zijn nu knapperig van buiten en heerlijk smeuïg van binnen
  6. Laat ze goed afkoelen, daarna in een luchtdichte trommel bewaren
 

Comments 5

  1. Ik had te weinig cacao in huis (22 gram) en had cacao nibs gebruikt. Qua hoeveelheid kwam ik maar op 6 bollen met een ijsschep. Na 10 minuten waren de makronen nog helemaal zacht. Na 10 minuten langer nog steeds. Wat doe ik fout?

    1. Het zou aan de hoeveelheid cacao kunnen liggen. Als je het recept volgt, zou het moeten lukken 🙂

    2. Kan het zijn de de makronen veel groter zijn? In het recept haalt zij er 16 en jij 6. Hoe groter, hoe minder compact.

    3. Manon, jouw ijsschep is gewoon groter dan die van Anne. Die 18 gram cacao minder is het antwoord niet. Jouw koekjes zijn gewoon meer dan dubbel zo groot als die uit het recept. Daarmee is het niet raar dat ook de baktijd anders is.
      Toevallig heb ik zelf eerder deze week “gewone” kokosmakronen gebakken en die hebben op 150C 30 minuten in de oven gestaan. De maat van die makronen komt aardig overeen met die van jou.

  2. Dag Danielle, kun je aangeven hoeveel koolhydraten iedere chocolade kokosmakroon bevat?
    En ik ben niet zo gek op chocola. Met welk(e) ingrediënt/ingrediënten kan ik het recept aanpassen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.