Een van de favoriete kindergerechten, een onderdeel van de ‘Big 5’ van de fastfood ketens. Maar je kunt zulke knapperige, malse paleo kipnuggets ook prima zelf thuis maken! Eigenlijk nog veel lekkerder, een stuk gezonder en glutenvrij en lactosevrij.
Gebruik een dipsausje naar keuze (deze supersnelle mayonaise bijvoorbeeld) en iedereen aan tafel is tevreden: van jong tot oud. En ze eten nog iets gezonds ook!
Deze paleo kipnuggets zijn notenvrij, maar wie geen kokosmeel in huis heeft kan dat vervangen voor verschillende meelsoorten:
- arrowroot
- kastanjemeel
- amandelmeel
- tapiocameel
De hoeveelheid meel die je nodig hebt verschilt per soort, maar dat wijst zichzelf wanneer je de kipnuggets aan het maken bent.
Paleo Kipnuggets
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Personen: 4
Ingrediënten
- 500g kipfilet, in stukjes
- 15g kokosmeel
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl zwarte peper
- ½ tl zout
- 2 eieren, losgeklopt
- 150 - 200 ml kokosolie
Bereiding
- Combineer kokosmeel met alle kruiden in een kom.
- Wentel de kipstukjes door het kruidenmengsel, zorg dat alle stukjes rondom een laagje hebben.
- Verhit de kokosolie in een diepe pan, maar laat het niet te heet worden (het moet niet gaan roken).
- Schenk de losgeklopte eieren in een bord en wentel hier de kipstukjes doorheen.
- Leg de kipstukjes direct nadat je ze door de geklopte eieren hebt gehaald in de pan met hete olie.
- Bak de kipstukjes rondom bruin en gaar; ca. 2-3 minuten per kant.
- Let op: zet het vuur niet te hoog om aanbranden te voorkomen!