Crockpot Marokkaans Gestoofde Kip

Marokkaans Gestoofde Kip

dag3-3

Vandaag heb ik voor de tweede keer mijn CrockPot slowcooker gebruikt voor deze Marokkaans gestoofde kip. Wat was het heerlijk om thuis te komen en meteen een warme maaltijd op een bord te kunnen scheppen. Vooral omdat de maaltijd nog lekker en gezond was ook!

Het heeft me tien minuten werk gekost, omdat de groenten gesneden moesten worden. Daarna deed de slowcooker het werk. Het resultaat is deze heerlijke gestoofde kip met Marokkaanse kruiden, courgette en aubergine. Hoe simpel is dat?

Ik ben nu al fan van mijn slowcooker!

Wil je nog meer recepten voor de slowcooker? Ik heb een compleet receptenboek geschreven met 64 paleo-proof recepten voor soepen, sauzen, stoofvlees, en nog veel meer. Bestel het boek Paleo Slowcooker.

Marokkaans Gestoofde Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Kipfilet - 2 stuks (ca. 400g)
  • Uien - 2, in dunne halve ringen
  • Courgette - 1, in blokjes
  • Aubergine - 1, in blokjes
  • Kerstomaatjes - 150g, gehalveerd
  • Ras el Hanout - 1 tl
  • Kaneel - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Kurkuma - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • Santen - 2 el, fijngehakt
  • Koriander - Vers, 2 el, gehakt
Bereiding
  1. Leg de kipfilets op de bodem van de CrockPot en verdeel er de uien overheen en bestrooi met de
  2. gedroogde kruiden en de gehakte Santen.
  3. Verdeel de andere groenten er overheen, doe het deksel op de pan, stel de timer van de CrockPot
  4. in op 6 uur en zet hem op laag.
  5. Trek voor het serveren de kipfilets uit elkaar met een vork, en schep alles goed door elkaar.
  6. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de verse koriander. Eet smakelijk!
 

Comments 22

  1. Deze hebben wij vorige week gegeten en het was echt overheerlijk… mjammie… en zo makkelijk… inderdaad tien minuutjes voorwerk en bij mij heeft dan de hooimadam het werk gedaan… wat een uitkomst zeg… heerlijk wandelen en van de buitenlucht genieten en als je thuis komt is je eten klaar 🙂

  2. Pingback: Paleo Challenge Marokkaans gestoofde kip

  3. Klinkt erg lekker!
    Welke grootte CrockPot heb je hiervoor gebruikt?

  4. Hoi Marinka,

    Als de link vvor de crock-pot gebruikt krijg je de melding dat de pagina niet is gevonden. Is het mogelijk om een nieuwe link te plaatsen of kun je aangeven welk typenummer jij hebt en/of een foto. Misschien dat het type die jij hebt niet meer wordt verkocht of dat er een nieuwere typy voor in de plaats is gekomen. Alvast bedankt voor de moeite.

  5. Ik ga hem vandaag voor de tweede keer maken in de Slow Cooker! Weinig tijd dus ideaal om toch nog gezond te kunnen eten 😀

    1. Ik ga mijn crockpot voor de eerste keer gebruiken. Echter zag ik op you tube filmpjes dat je er water bij toe moet voegen. In recepten zie ik dit niet staan? Is dat een standaard iets wat je bij elk recept moet bijvoegen? Of is dat gewoon niet altijd nodig?

      1. Het is niet altijd nodig, ikzelf voeg zo min mogelijk vocht toe aan mijn crockpot gerechten omdat er altijd veel vocht uit de ingrediënten komt. Ik houd niet zo van een stoofschotel die in soep is veranderd, dus vandaar dat ik dat vrijwel nooit doe, of in heel kleine hoeveelheden.

  6. Hoi Marinka,
    Vandaag heb ik de crockpot voor het eerst gebruikt voor dit gerechtje. Ik heb me gehouden aan de beschrijving zoals jij die aangeeft. Ik vond echter de kipfilet veel te droog. Heb jij nog tips om de kipfilet malser te krijgen?

    1. Wat vreemd dat hij te droog was, heb je hem wel echt op de lage stand gezet? Of heb je de kip gesneden voor je ging stoven? Anders moet je de kip de volgende keer een uurtje korter laten garen.

      1. Ja op de lage stand en niet gesneden. Ik het de volgende keer dan korter proberen. Ik lees ook dat mensen kippendijen gebruiken omdat die er wat malser uitkomen. Heb jij daar ervaring mee?

        1. Ja dat kan zeker! Kippendijen zijn heerlijk uit de slowcooker en drogen minder snel uit.

    2. Heb je wellicht de deksel te vaak van de crockpot gelicht om te kijken naar de voortgang?
      Als je de deksel erop laat zitten blijft de warmte in de pot en kan condens van de warmte als vocht worden teruggeleverd aan de producten erin.
      Je zorgt dat er zo min mogelijk temperatuursschommelingen in de crockpot ontstaan.

      Maar mocht dat niet het geval zijn, kipdijfilet is altijd sappiger dan een kipfilet. En kipfilet van een slager zijn altijd lekkerder dan een kipfilet uit de supermarkt.
      In de supermarkt bevatten de kippen veel water, en als dat in de crockpot op de bodem ligt, kan het vocht wellicht te snel onttrekken, waardoor de kip droog wordt.

      Het gerecht zit in de crockpot as we speak, met kipdij, ben heel benieuwd naar het resultaat.

  7. Kan ik ook de hoge stand gebruiken?

  8. Gerechten met kip hoeven in de multicooker maar 4,5-5 uur. Kippendijen zijn uit de slowcooker vaak lekkerder dan kipfilet (sappiger).

  9. Hallo!
    Ik ontdek sinds kort je site, erg leuk!!
    met betreft dit recept, ik heb een instant pot, als ik de slow cook knop gebruik, is het dan het beste om dan ook de laagste stand in te tikken?
    en nog wat, als ik er meer in stop (wij zijn 4 thuis) blijft de kooktijd hetzelfde?
    Alvast bedankt voor het antwoord 😉

  10. Hoi,
    Hoelang moet dit stoven in de stoompan?
    Heb nl (nog) geen crockpot.

    Groetjes Bianca

  11. Ik krijg vandaag mijn multicooker binnen met slowcooker functie. Het is een ander merk dan de crock pot, ik neem aan dat dat ook gewoon kan toch? Dan ga ik dit snel eens maken

    1. Post
      Author

      Jazeker Thea. Welke heb je aangeschaft? Ben je er al mee aan de slag? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.