Crockpot Marokkaans Gestoofde Kip

Marokkaans Gestoofde Kip

dag3-3

Vandaag heb ik voor de tweede keer mijn CrockPot slowcooker gebruikt voor deze Marokkaans gestoofde kip. Wat was het heerlijk om thuis te komen en meteen een warme maaltijd op een bord te kunnen scheppen. Vooral omdat de maaltijd nog lekker en gezond was ook!

Het heeft me tien minuten werk gekost, omdat de groenten gesneden moesten worden. Daarna deed de slowcooker het werk. Het resultaat is deze heerlijke gestoofde kip met Marokkaanse kruiden, courgette en aubergine. Hoe simpel is dat?

Ik ben nu al fan van mijn slowcooker!

Wil je nog meer recepten voor de slowcooker? Ik heb een compleet receptenboek geschreven met 64 paleo-proof recepten voor soepen, sauzen, stoofvlees, en nog veel meer. Bestel het boek Paleo Slowcooker.

Marokkaans Gestoofde Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Kipfilet - 2 stuks (ca. 400g)
  • Uien - 2, in dunne halve ringen
  • Courgette - 1, in blokjes
  • Aubergine - 1, in blokjes
  • Kerstomaatjes - 150g, gehalveerd
  • Ras el Hanout - 1 tl
  • Kaneel - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Kurkuma - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • Santen - 2 el, fijngehakt
  • Koriander - Vers, 2 el, gehakt
Bereiding
  1. Leg de kipfilets op de bodem van de CrockPot en verdeel er de uien overheen en bestrooi met de
  2. gedroogde kruiden en de gehakte Santen.
  3. Verdeel de andere groenten er overheen, doe het deksel op de pan, stel de timer van de CrockPot
  4. in op 6 uur en zet hem op laag.
  5. Trek voor het serveren de kipfilets uit elkaar met een vork, en schep alles goed door elkaar.
  6. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de verse koriander. Eet smakelijk!
 

Comments 16

  1. Deze hebben wij vorige week gegeten en het was echt overheerlijk… mjammie… en zo makkelijk… inderdaad tien minuutjes voorwerk en bij mij heeft dan de hooimadam het werk gedaan… wat een uitkomst zeg… heerlijk wandelen en van de buitenlucht genieten en als je thuis komt is je eten klaar 🙂

  2. Pingback: Paleo Challenge Marokkaans gestoofde kip

    1. Post
      Author
  3. Hoi Marinka,

    Als de link vvor de crock-pot gebruikt krijg je de melding dat de pagina niet is gevonden. Is het mogelijk om een nieuwe link te plaatsen of kun je aangeven welk typenummer jij hebt en/of een foto. Misschien dat het type die jij hebt niet meer wordt verkocht of dat er een nieuwere typy voor in de plaats is gekomen. Alvast bedankt voor de moeite.

    1. Post
      Author
  4. Ik ga hem vandaag voor de tweede keer maken in de Slow Cooker! Weinig tijd dus ideaal om toch nog gezond te kunnen eten 😀

    1. Ik ga mijn crockpot voor de eerste keer gebruiken. Echter zag ik op you tube filmpjes dat je er water bij toe moet voegen. In recepten zie ik dit niet staan? Is dat een standaard iets wat je bij elk recept moet bijvoegen? Of is dat gewoon niet altijd nodig?

      1. Post
        Author

        Het is niet altijd nodig, ikzelf voeg zo min mogelijk vocht toe aan mijn crockpot gerechten omdat er altijd veel vocht uit de ingrediënten komt. Ik houd niet zo van een stoofschotel die in soep is veranderd, dus vandaar dat ik dat vrijwel nooit doe, of in heel kleine hoeveelheden.

  5. Hoi Marinka,
    Vandaag heb ik de crockpot voor het eerst gebruikt voor dit gerechtje. Ik heb me gehouden aan de beschrijving zoals jij die aangeeft. Ik vond echter de kipfilet veel te droog. Heb jij nog tips om de kipfilet malser te krijgen?

    1. Post
      Author

      Wat vreemd dat hij te droog was, heb je hem wel echt op de lage stand gezet? Of heb je de kip gesneden voor je ging stoven? Anders moet je de kip de volgende keer een uurtje korter laten garen.

      1. Ja op de lage stand en niet gesneden. Ik het de volgende keer dan korter proberen. Ik lees ook dat mensen kippendijen gebruiken omdat die er wat malser uitkomen. Heb jij daar ervaring mee?

        1. Post
          Author
    1. Post
      Author
  6. Gerechten met kip hoeven in de multicooker maar 4,5-5 uur. Kippendijen zijn uit de slowcooker vaak lekkerder dan kipfilet (sappiger).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.