Frisse kipcurry met mango

Kookfilmpje: Frisse kipcurry met mango

Frisse kipcurry met mango

Aziatisch eten is geweldig.

Echt waar, ik ben er dol op. De kruidencombinaties zijn stuk voor stuk super, hoe eenvoudig ze ook zijn. Vandaag vond ik het weer eens tijd voor een Aziatisch geïnspireerde maaltijd. Ik moest toch al naar de toko om mijn voorraad bakbananen weer eens aan te vullen, en geheid dat ik dan met veel meer naar huis ga dan gepland.

Het was mijn bedoeling om bakbananen, wat kruiden en een blik kokosmelk te halen, maar nee hoor. Ik sjouwde met een zware boodschappentas vol weer naar huis (door de regen, want ik dacht dat het handig zou zijn om te voet te gaan..). Op het moment dat ik mijn ingrediënten koop heb ik vaak nog geen idee wat ik er mee zal gaan maken, maar zo tijdens het wandelen in die plensbui kwamen de lekkerste gerechten al naar boven.

Het werd een curry met een zelfgemaakte currysaus. Vooral omdat ik geen zin had om kant-en-klare currypasta te gebruiken en omdat ik je wil laten zien hoe makkelijk het is om het zelf te maken. Ja, het is écht heel erg makkelijk! De curry serveerde ik deze keer eens niet met bloemkoolrijst, want dat mag ook wel eens wat anders zijn! Maar met ‘rijst’ van zoete aardappel!

Hoe ik dat heb gedaan, dat zie je op het filmpje hieronder. Ik laat ook meteen mijn nieuwe blender even zien, waar ik heel tevreden over ben. (en aan het einde nog wat bloopers, want ja die heb ik ook…)


Kookfilmpje: Frisse kipcurry met mango
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-5
Ingrediënten
Currysaus:
  • 2 kleine mango's (of 1 grote)
  • 125ml kokosmelk
  • 15g verse koriander (of peterselie)
  • 15g verse muntblaadjes
  • 1 stengel citroengras, grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 2 cm gemberwortel, geschild
  • 1 el komijnzaad
  • ½ tl zout
Curry:
  • 2 el kokosolie
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 kg kipfilet, in blokjes
  • 400g Chinese broccoli (Kai Lan), gesneden
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten voor de saus in een blender of foodprocessor en maal tot een dikke, egale saus. Voeg eventueel wat extra kokosmelk toe wanneer de blender moeite heeft met het vermalen.
  2. Zet de saus apart.
  3. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof, zet apart.
  4. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zacht.
  5. Voeg de blokjes kip toe en bak deze rondom bruin.
  6. Schenk de currysaus over het gerecht en roer er vervolgens de Chinese broccoli doorheen.
  7. Laat de curry ongeveer 10 minuten garen en indikken.
  8. Verhit 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de zoete aardappel in 3-5 minuten al omscheppend beetgaar.
  9. Serveer de kipcurry met de zoete aardappelrijst.
Ik kreeg laatst de opmerking dat mijn aanrecht er zo netjes opgeruimd uit ziet op de filmpjes. Daarom wil ik je de andere kant van mijn keuken ook even laten zien: totale ontploffing tijdens het maken van zo’n filmpje 😉 (en natuurlijk Jip die achter mijn rug om weer iets te eten probeert te jatten)

Aanrecht ontploffing

Comments 44

  1. Mmm, kan niet wachten om dit te maken! Mag ik vragen wat voor merk kokosmelk je koopt bij de Toko? Meest hebben zoveel toevoegingen erin. Dank je.

    1. Ik gebruik die van het merk Aroy-D, daar zit alleen kokos en water in

      1. Dank je, Marinka. Ik heb dat alleen maar online gevonden. Ga weers eens proberen om het te vinden bij mijn Toko.

    2. kokosmelk kan ook van Go-Tan, daar zit niets anders in dan kokos en is makkelijk in elke supermarkt te krijgen, kleine pakjes van 250 ml.

  2. Dank je wel voor de duidelijke kook video’s Marinka, ben erg dol op je recepten. Heb vorige week de “snert” gemaakt en vind die zalig ! En zonder buikpijn!! Heb mijn collega’s laten proeven en gevraagd wat ze dachten dat de ingrediënten waren. Natuurlijk dacht iedereen erwten haha. Maar ze vonden m allemaal zeer smakelijk en misten de erwten niet. Groot compliment voor jou, dus dat wilde ik je laten weten.
    Dan nog antwoord op jouw vraag wat is mijn favoriete Aziatische gerecht, voor mij is dat babi pangang ( geroosterde vlees in die zoetzure sauce)

    1. Hallo Lizzy! Bedankt voor het mooie compliment. Echt heel leuk om te horen dat je collega’s niet door hadden dat er geen erwten in de soep zaten, ook bij mij in de familie heeft nog niemand het door gehad 😉

    2. Hi Lizzy, ik haak even aan – ben namelijk dol op snert en ben benieuwd naar de Paleo variant. Waar kan ik de video en het bekijken? Liefs en dank alvast! Citroentjes

  3. Wat lekker! Ik ga hem snel proberen en hoop dat de lokale toko de ingredienten heeft!

    Wat ik echt heerlijk vind is Kip Tandori met kerrie rijst… Dus wellicht een uitdaging om dit paleo proof te maken??

  4. Hoi Marinka,

    Wat een heerlijk recept weer, dank je ga het zeker binnenkort maken!
    Mag ik vragen naar welke toko jij gaat in Tilburg?

    Groetjes Monique

    1. Hoi Monique, ik ga meestal naar Asiana op de Korvelseweg. Maar soms haal ik ook wel eens iets bij Sin Fa (bij de Emmapassage).

      1. Hoi Marinka bedankt voor je snelle antwoord warme groet Monique

  5. Gezellig hoor zo’nbezige keuken.
    Heeel herkenbaar!

  6. Super lekker !
    Zeker voor herhaling vatbaar, misschien met scampi’s?

  7. Ik probeer in te schrijven voor de gratis paleocursus maar dat lukt niet op de een of andere manier.
    Kun je me helpen?

  8. je gebruikt cocos olie om te bakken waar kan ik dat kopen?

    1. Bijna overal: natuurwinkel, de Tuinen, supermarkt (AH), toko, enzovoorts

  9. Dit klinkt heerlijk!! Dit ga ik zeker maken!
    Dank je wel!

    1. kan het ook met gewone broccoli/bimi?k

      1. Hoi Maartje, dat kan hoor! Je zou er bijvoorbeeld ook paksoi bij kunnen doen.

  10. Deze saus is heerlijk, ook de kids vinden m top!

  11. Dit recept lijkt me heerlijk en ik zou het graag maken, heb alleen een vraag over de citroengras. Die ken ik alleen maar als harde stengels, dan krijg ik toch allemaal nare harde stukjes in mijn saus als ik die in de blender stop?

    1. Nee hoor, je maalt hem heel fijn 🙂 Het zijn inderdaad harde stengels maar in de saus merk je daar niks meer van.

  12. Hoi Marinka,

    Ik heb alleen citroengras als poedervorm nu thuis, kan dat ook? Zo ja, hoeveel moet ik dan gebruiken?

    Groetjes,
    Natascha.

  13. Dit recept ga ik zeker maken, bedankt, Marinka

  14. Ziet er heerlijk uit en ga t zeker maken ? En we hebben meerdere topper in de Aziatische keuken! Bv Rendang smoor mmmm ??
    Je keuken (met Jip) lijkt erg veel op die van ons ?
    Bedankt voor je heerlijke gerechten en leuke filmpjes!
    Groetjes Mieke

  15. Hoi, moet er op de zoete aardappel nog kruiden?

    1. Nee dat hoeft niet, de saus komt daar overheen dus die brengt ook de smaak aan de noodles.

  16. Hoi Marinka,

    Kom net thuis van mijn late dienst. Vind ik jou mail in mijn postvak, met al dit lekkers. Betere thuiskomst kan ik het me niet wensen.
    Krijg hierdoor genoeg inspiratie.
    Heb nog wel een vraag. Volgende week ga ik de nachtdienst in. Dit is de eerste keer sinds ik van KHArm overgestapt ben naar Paleo. Nu at ik voorheen tijdens mijn nachtdiensten voor namelijk wat stukjes kaas, dat is niet toe gestaan bij Paleo. Vooral de eerste nacht is lastig omdat je dan nog in een gewoon eetpatroon zit. Dus gewoon mijn ontbijt, lunch en avondeten op tijden dat ik normaal ook eet. Tussendoor probeer ik te slapen. Daarna lukt het beter omdat ik dan mijn dagen heb omgedraait maar ook mijn maaltijden. Heb je misschien nog goede tips?

  17. Hi Marinka !
    Vandaag je “Frisse kipcurry met mango ” gemaakt. We hebben genoten !!!!!
    Wat een lekkere combinatie van kruiden hmmmmm !
    Ik heb als groente andijvie gebruikt en hem nog iets knapperig gelaten.
    De zoete aardappelen waren een succes, met de Magimix rasp 4 mm gemaakt. Zo snel had ik iets toch heel bijzonder voor onze Valentinesday 🙂
    Mijn complimenten en bedankt.

  18. Ik ben dol op curry en ga dit morgen maken! Ik overweeg wat pepertjes aan de saus toe te voegen voor wat pit, of zou dat de hele curry geen eer aan doen?

    1. Dat zou je zeker kunnen doen hoor, dat zal absoluut iets toevoegen!

  19. Lijkt me heerlijk om te maken, alleen zijn wij geen grote fan van broccoli. Ik zag voorbij komen dat iemand het met paksoi had gemaakt maar zou sperziebonen ook een optie zijn? Of spitskool?

    1. Uiteraard, je kunt er zo’n beetje alles bij eten wat je wilt 🙂

      1. Bedankt ik ga het proberen een dezer dagen.

  20. Hoi,
    Lijkt me heerlijk, maar waar haal je chinese broccoli vandaan en als je die niet kopen kan, wat is dan een goede alternatief?

    1. Bij de toko vind je het, en in plaats ervan kun je gewone broccoli gebruiken of Chinese kool

  21. Hoi, ga dit recept morgen proberen. Lekker! (denk ik ;-)) Vraag, je ervaring met invriezen van de saus met groente als er overblijft? Of is dat met de broccoli geen suc6? Groetjes,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.