Rode uienchutney

Rode uienchutney

Rode uienchutney-small

Rode uienchutney
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Chutneys kunnen echt een heerlijk bijgerecht zijn; als kind was ik bijvoorbeeld dol op mango chutney! Helaas bevatten chutneys uit de winkel vaak veel suiker en soms ook andere onnodige toevoegingen. Deze rode uien chutney is echter helemaal anders, heel puur, en -niet geheel onbelangrijk- suikervrij! Tip: schep de chutney meteen na het maken in een gesteriliseerde Mason Jar en sluit deze af met het deksel. Laat hem eerst op kamertemperatuur komen en bewaar de chutney vervolgens in de koelkast; zo zou hij ongeveer 2 weken houdbaar moeten zijn. (dit heb ik niet zelf getest, mijn chutney had ik al op voordat er enige twijfel over de houdbaarheid begon te ontstaan!)
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • Kokosolie - 2 el
  • Rode ui - 5 stuks (ca. 500g), in dunne halve ringen
  • Appelsap - 200 ml (100% puur sap, niet uit concentraat)
  • Balsamico Azijn - 120 ml
  • Tijm - 2 el, vers
  • Laurierblad - 2 stuks
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de uien op een laag vuur in 15 minuten zacht, samen met
  2. de tijm en het laurierblad.
  3. Schenk de appelsap en balsamico azijn bij de uien en laat het geheel 60 minuten zachtjes inkoken, of tot het grootste deel van het vocht is verdampt.
  4. Verdeel de chutney over 2 Half Pint Mason Jars, doe de deksel erop en laat af koelen. Bewaar de chutney in de koelkast.
De chutney is na een paar dagen op zijn lekkerst: dan zijn de smaken optimaal tot hun recht gekomen.
     

    Comments 3

    1. Pingback: Leo goes Paleo – Paleo sauzen en smaakmakers

      1. Post
        Author

        Hoi Joke, in balsamico azijn zit druivenmost: geconcentreerde druiven, dus die bevatten inderdaad natuurlijke suikers. Net als fruit. 🙂

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.