
Halloween en pompoentaart horen gewoon bij elkaar. Deze paleo-variant brengt het beste van twee werelden samen: de warme, kruidige smaken van kaneel, gember en nootmuskaat, gecombineerd met de zachte zoetheid van pompoen. De knapperige, notige korst maakt het helemaal af. Perfect om je gasten te verrassen tijdens een Halloween-avond of om gewoon zelf van te genieten bij een kopje thee. Het is een taart die er misschien een beetje rustiek uitziet, maar dat maakt ‘m juist extra gezellig en huisgemaakt.
Paleo Halloween Pompoentaart
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 8
Ingrediënten
Bodem
- 150 g amandelmeel
- 50 g kokosmeel
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 2 el honing of ahornsiroop
- 1 ei
- Snuf zout
Vulling
- 400 g pompoenpuree (butternut of flespompoen, gaar en gepureerd)
- 3 eieren
- 150 ml kokosmelk (volvet, uit blik)
- 3 el kokosbloesemsuiker of honing
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl nootmuskaat
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- Snuf zout
Bereiding
Bodem maken
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een deegbal.
- Druk dit gelijkmatig uit in een ingevette taartvorm (ook tegen de randen).
- Bak 10 minuten voor in de oven.
Vulling
- Klop in een kom de pompoenpuree, eieren, kokosmelk, zoetmiddel en specerijen tot een glad mengsel.
- Giet dit in de voorgebakken bodem.
Bakken
- Bak de taart 40–45 minuten op 175 °C, tot de vulling stevig is maar in het midden nog een beetje wiebelt.
- Laat volledig afkoelen (dan stijft de vulling verder op).

