Paleo Pompoenhummus

 

Romig, kruidig en verrassend licht. Deze pompoenhummus is het perfecte alternatief voor traditionele hummus. Geroosterde pompoen en knoflook zorgen voor een diepe, zoete smaak, ideaal als dip of spread met knapperige groenten of met onze heerlijke paleo crackers (hier het recept voor de crackers).

Paleo Pompoenhummus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 300 g pompoenblokjes (bijv. butternut), geschild
  • 2 el tahini (100% sesampasta)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 el citroensap
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • (optioneel) snufje cayennepeper voor pit
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de pompoenblokjes en ongepelde knoflookteentjes op een bakplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  4. Rooster 25–30 minuten, tot de pompoen zacht en licht gekaramelliseerd is.
  5. Knijp de geroosterde knoflook uit de schil.
  6. Doe pompoen, knoflook, tahini, citroensap, komijn en paprikapoeder in een keukenmachine.
  7. Mix tot een gladde, romige dip. Voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe voor een zachtere textuur.
  8. Breng op smaak met zout, peper en eventueel cayennepeper.
  9. Serveer met rauwe groenten zoals wortel, komkommer of bleekselderij.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.