
Een creatieve twist op de klassieke taco: in plaats van een tortilla gebruik je een dunne “wrap” van wortel en ei. Super voedzaam, glutenvrij en boordevol smaak.
Paleo Wortel Taco’s met rundergehakt & guacamole
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
Ingrediënten
Voor de taco wraps:
- 2 middelgrote wortels, fijn geraspt
- 3 eieren
- 1 el arrowroot of tapiocameel (optioneel, voor stevigheid)
- Snufje zout & peper
- 1 tl kokosolie of olijfolie (voor het bakken)
Voor de vulling:
- 250 g rundergehakt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 tl tacokruiden (paleo: paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, cayenne, oregano, zout)
- 1 el olijfolie of kokosolie
Voor de guacamole:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen (sap)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kleine tomaat, fijngesneden
- Snuf zout
Bereiding
Taco wraps maken
- Klop de eieren los in een kom.
- Meng met de geraspte wortel, zout, peper en evt. arrowroot.
- Verhit olie in een koekenpan en schep kleine hoopjes van het beslag erin. Druk plat tot ronde “pannenkoekjes”.
- Bak 3–4 min per kant tot stevig en goudbruin. Laat iets afkoelen.
Vulling bereiden
- Verhit olie in een pan en fruit de ui kort.
- Voeg rundergehakt toe en rul het gaar.
- Meng er de tacokruiden door en bak nog 2 min mee.
Guacamole maken
- Prak avocado’s met limoensap, knoflook, tomaat en zout.
Taco’s samenstellen
- Vul de wortel-egg wraps met het gekruide gehakt.
- Werk af met een royale lepel guacamole.
- Eventueel nog wat verse koriander of chili flakes bovenop.


Comments 2
hi,
wat zou een verantwoordelijk geschikte vervanger zijn voor de rundergehakt, want wel lekker smakelijk blijft in dit gerecht?
Hi laura, je zou voor kip kunnen kiezen of champignons?