O wat heb ik de slagroom aan het begin van mijn Paleo reis gemist!
Maar elke keer als ik slagroom at werd ik direct misselijk en niet snel daarna kreeg ik ernstige buikpijn. Niet echt leuk als je probeert te genieten van je slagroom 🙁
Gelukkig is er dit kokos slagroom alternatief. Niet alleen lekker op toetjes, pancakes of aardbeien bijvoorbeeld, maar ook heerlijk door soepen heen ter garnering.
Of op een Oer-Hollandse Paleo Appeltaart!
Het leuke aan dit recept is dat het super simpel is! Mag ook wel een keertje toch 😉
Zeker een aanrader om samen met je kids te maken en ze het zelf te laten kloppen. Daarnaast kan je natuurlijk heel veel varianten maken met deze slagroom. Doe er geblend vers fruit doorheen als natuurlijke kleurstof en maak de leukste kleurtjes. Ook leuk om een kinderfeestje te geven haha. Maar ook leuk voor jou om te doen natuurlijk!
Het enige wat je even niet moet vergeten is dat je het blikje een dag van tevoren in de koelkast zet. Ik moet zeggen dat ik dat soort dingen altijd vergeet dus ik heb standaard een blikje in mijn koelkast staan voor gebruik.
Kokos (slag)room
Klaar voor het recept? Daar gaan we!
- 1 blik kokosmelk
- maple syrup (ahoornsiroop) naar smaak
- Zet het blikje kokosmelk 24 uur in de koelkast
- Plaats een half uur voor je gaat beginnen een rvs of glazen kom in de vriezer. Heb je deze niet dan kun je natuurlijk ook een plastic kom gebruiken en heel snel werken zodat de room niet warm kan worden (dan wordt hij te dun)
- Draai het blikje om en maak ze aan de onderkant open
- Giet het kokoswater af (Niet weggooien, want je kan dit gebruiken voor in je smoothie bijvoorbeeld)
- Schep de kokosroom in je ijkoude kom en voeg eventueel de maple sirup toe
- Klop met een handmixer de kokos tot ‘slagroom’
- Het resultaat is niet zo luchtig als echte slagroom maar zeker lekker als goed gezond alternatief 😉
Comments 2
Een trucje om het vocht en de room beter te scheiden met een blikje dat zo’n openklik systeem heeft, is het blikje op de kop in de koelkast te zetten. Dan gaat stap 3 een stuk makkelijker.
Author
Bedankt voor deze tip Danielle!