Paleo Thai Beef Salade

Deze Thai beef salade is een perfecte balans tussen malse gegrilde biefstuk en knapperige, kleurrijke groenten. Met de romige avocado, verse kruiden en een pittige dressing brengt dit gerecht de geuren en smaken van Thailand rechtstreeks naar je bord. Volledig paleo-vriendelijk en ideaal als lichte lunch of zomerse avondmaaltijd.

Paleo Thai Beef Salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
  • 250–300 g biefstuk (entrecote of ossenhaas)
  • 1 komkommer, in halve maantjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 avocado, in plakjes of blokjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 handje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (meer of minder naar smaak)
  • Verse koriander en munt (ongeveer een handje van elk)
  • 1 el sesamzaadjes (optioneel)
  • 1 handje rucola of gemengde bladgroenten
  • Voor de dressing :
  • 2 el limoensap
  • 1 el kokosaminos
  • 1 el vissaus (zonder suiker of toevoegingen)
  • 1 el avocado-olie of olijfolie
  • ½ tl geraspte verse gember
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Extra chilipeper of vlokken voor pittigheid
  • Optioneel: ½ tl rauwe honing
Bereiding
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Grill of bak het vlees 2–3 minuten per kant (medium-rare). Laat rusten, snijd in dunne plakjes.
  3. Doe de sla in een schaal samen met de gesneden groenten en de avocado.
  4. Meng alle dressing-ingrediënten in een kommetje. Proef en pas eventueel aan.
  5. Verdeel de biefstuk over de salade, giet de dressing erover en garneer met de sesamzaadjes en de verse kruiden.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.