Soms wat kaas in je dieet gooien (als je niet lactose intolerant bent) kan best gezond zijn. Kaas is een beetje een grijs gebied bij Paleo. Omdat kaas en rauwe melk af zeker een mogelijkheid had kunnen zijn in die tijd. Dieren zijn er altijd geweest natuurlijk. Toch doet niet iedereen het er even goed op. Haal de kaas dan ook weg als je hier niet goed tegen kan.
Wist je dat je makkelijk kan controleren of je goed tegen kaas kan of melkproducten? Haal minimaal 2 weken alle melkproducten uit je systeem (door bijv. Paleo te eten) en voeg het dan weer terug. Krijg je buikpijn, ga je snotteren, word je heel moe, krijg je acne of iets anders wat niet helemaal fijn voelt in je lichaam dan weet je dat je er niet goed tegen kan. Vaak voelen we het niet goed meer als we al jaren het wel eten. Veel kinderen kunnen er niet tegen, maar er wordt dan gezegd ze groeien eroverheen. Dit is helaas niet zo, het resulteert alleen vaak in andere klachten.
Toch kan een stukje kaas hier en daar gezond voor je zijn. Daarom blijf ik het af en toe toevoegen in mijn dieet. Ik reageer bijv veel beter op geitenkaas dan gewone kaas. Maar yoghurt reageer ik weer heel heftig op en gewone melk ook. Dus het verschilt per persoon wat je kan verteren.
Vandaag op de planning de frisheid van verse peren in combinatie met de hartigheid van de bacon en de geitenkaas. Je zou eventueel nog een beetje honing eroverheen kunnen druppelen waardoor de smaken nog intenser worden. Ook lekker met walnoten 😉
Het is een heel simpel recept maar bevat ontzettend veel gezonde vitamines en minerealen waardoor het een perfecte side is of snack.
Porties: 4 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 4 peren (niet te zacht)
- 8 plakken bacon
- 100 g geitenkaas
- 1 eetlepel honing (optioneel)
- 8 takjes rozemarijn (optioneel)
- Peper naar smaak
- 1 el Olijfolie
Bereiding
- Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder voorzichtig het klokhuis met een lepel of een meloenboor.
- Hol elke peerhelft lichtjes uit zodat er ruimte is voor de geitenkaas.
- Vul de uitgeholde delen van de peren met een beetje geitenkaas. Druk de kaas voorzichtig aan zodat het goed blijft zitten.
- Wikkel elk gevulde peerhelft met een plakje bacon. Zorg ervoor dat de bacon goed om de peer gewikkeld is en het uiteinde onder de peer komt te liggen om het op zijn plaats te houden tijdens het bakken.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie of boter toe.
- Leg de bacon-gewikkelde peren in de pan met de baconkant naar beneden.
- Bak de peren ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of totdat de bacon krokant is en de peren zacht beginnen te worden. Draai de peren regelmatig om ervoor te zorgen dat de bacon gelijkmatig kookt en de peren niet aanbranden.
Eet Smakelijk!
Liefs Eetpaleo