Hazelnoot Chocolade Koekjes

Gastblog Sjanett – Hazelnoot Chocolade Koekjes

Hazelnoot Chocolade Koekjes

Vandaag neemt Sjanett van Mijn Paleo Keuken mijn blog even over! Sjanett heb ik het afgelopen jaar ook in ‘het echt’ leren kennen; ze bleek op loopafstand van mij vandaan te wonen en net zo vol met enthousiaste plannen te zitten als ik, bovendien kwamen we er achter dat we zelfs een aantal gemeenschappelijke vrienden hebben en een liefde delen voor de VS. (en voor sport, fotografie en nog veel meer)

Kennen jullie haar website al? Zo niet; ga er dan vooral eens kijken, er staan erg veel lekkere gerechten op.
Leuker nog: speciaal voor EetPaleo maakte ze deze hazelnoot chocolade koekjes. Ik vraag me af of ze ze allemaal zelf op heeft gegeten, als ik haar was had ik dat misschien wel gedaan. Ze zien er zó lekker uit.

Hazelnoot chocolade koekjes

Een tijdje terug is mijn vader met paleo begonnen en een van de eerste recepten waarmee hij aan de slag is gegaan waren mijn paleo sesam crackers. De meeste mensen willen nu eenmaal graag een lekker toastje of crackertje op zijn tijd en deze paleo variant was voor hem prima in zijn overbruggingsperiode naar een gezondere etenswijze.

Nu heb ik mijn ‘sweet tooth’ niet van een vreemde geerfd, en ook pa-leo (mijn vader heet Leo) appt me regelmatig met een verzuchting dat hij iets zoets mist. Melkchocolade is inmiddels uit onze huizen gebannen, maar ik eet regelmatig en graag nog hele pure chocolade. Het leek me dan ook een leuke uitdaging om met het cracker recept aan de slag te gaan en er chocolade crackers van te maken. Ik ben erg tevreden over het resultaat en ik hoop dat het jullie ook smaakt!

Gastblog Sjanett - Hazelnoot Chocolade Koekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • Amandelmeel - 125g (1 cup)
  • Kastanjemeel - 35g (1/4 cup)
  • Cacao - 2 el
  • Keltisch zeezout - 1 snuf je
  • Ei - 1, losgeklopt
  • Vanille-extract - ½ tl
  • Milde olijfolie - 1 el
  • Honing - 2-3 el (of 10 druppels vloeibaar vanille stevia)
  • Pure chocolade - 50g (> 70% cacao)
  • Hazelnoten - 1 handje, f ijngehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 165ºC.
  2. Meng het amandelmeel, kastanjemeel, cacao poeder en zeezout in een kom. Voeg daaraan het ei, vanille-extract en olijf olie toe. Meng dit met een houten spaan tot je een deeg krijgt.
  3. Proef het deeg en voeg stevia of honing naar smaak toe. Kneed het deeg daarna met schone droge handen tot een bal.
  4. Leg de bal op een vel bakpapier en leg daar weer een tweede vel overheen. Gebruik een deegroller om het deeg tussen de vellen uit te rollen tot het ongeveer 2 mm dik is.
  5. Leg op een bakplaat en haal het bovenste vel bakpapier eraf .
  6. Snijd met een scherp mes of pizza snijder (vierkante of langwerpige) crackers van het deeg. Vormjes uitsteken met een koekjes uitsteker kan natuurlijk ook.
  7. Bak in de oven ongeveer 10-12 minuten. Laat de koekjes wat af koelen.
  8. Smelt in een hittebestendig kommetje boven een pannetje heet water de pure chocolade.
  9. Smeer de chocolade over de koekjes, strooi de stukjes hazelnoot erover en laat de chocolade uitharden.
  10. Bewaren in een luchtdichte trommel.
 

Comments 6

  1. Alweer zo’n heerlijk idee!
    Zou ik het kastanjemeel kunnen vervangen door kikkererwtenmeel?
    En waarom olijfolie i.p.v. kokosolie?

    1. Mieke, het kastanjemeel kun je denk ik wel vervangen. Volgens mij kan dat wel 1:1 maar ik geef geen garanties 😉
      Ik heb geen idee waarom er olijfolie wordt gebruikt (het is zoals je leest niet mijn eigen recept) maar in dit geval kun je absoluut kokosolie gebruiken.

  2. Is kikkererwtenmeel paleo? Het is toch een peulvrucht?

    1. Kikkererwtenmeel is zeker niet Paleo en ik raad het dan ook niet aan, maar iedereen kiest zelf of hij dit wel/niet eet.

  3. Zou je het kastanjemeel kunnen vervangen voor kokosmeel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gastblog Sjanett – Hazelnoot Chocolade Koekjes

Hazelnoot Chocolade Koekjes

Vandaag neemt Sjanett van Mijn Paleo Keuken mijn blog even over! Sjanett heb ik het afgelopen jaar ook in ‘het echt’ leren kennen; ze bleek op loopafstand van mij vandaan te wonen en net zo vol met enthousiaste plannen te zitten als ik, bovendien kwamen we er achter dat we zelfs een aantal gemeenschappelijke vrienden hebben en een liefde delen voor de VS. (en voor sport, fotografie en nog veel meer)

Kennen jullie haar website al? Zo niet; ga er dan vooral eens kijken, er staan erg veel lekkere gerechten op.
Leuker nog: speciaal voor EetPaleo maakte ze deze hazelnoot chocolade koekjes. Ik vraag me af of ze ze allemaal zelf op heeft gegeten, als ik haar was had ik dat misschien wel gedaan. Ze zien er zó lekker uit.

Hazelnoot chocolade koekjes

Een tijdje terug is mijn vader met paleo begonnen en een van de eerste recepten waarmee hij aan de slag is gegaan waren mijn paleo sesam crackers. De meeste mensen willen nu eenmaal graag een lekker toastje of crackertje op zijn tijd en deze paleo variant was voor hem prima in zijn overbruggingsperiode naar een gezondere etenswijze.

Nu heb ik mijn ‘sweet tooth’ niet van een vreemde geerfd, en ook pa-leo (mijn vader heet Leo) appt me regelmatig met een verzuchting dat hij iets zoets mist. Melkchocolade is inmiddels uit onze huizen gebannen, maar ik eet regelmatig en graag nog hele pure chocolade. Het leek me dan ook een leuke uitdaging om met het cracker recept aan de slag te gaan en er chocolade crackers van te maken. Ik ben erg tevreden over het resultaat en ik hoop dat het jullie ook smaakt!

Gastblog Sjanett - Hazelnoot Chocolade Koekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • Amandelmeel - 125g (1 cup)
  • Kastanjemeel - 35g (1/4 cup)
  • Cacao - 2 el
  • Keltisch zeezout - 1 snuf je
  • Ei - 1, losgeklopt
  • Vanille-extract - ½ tl
  • Milde olijfolie - 1 el
  • Honing - 2-3 el (of 10 druppels vloeibaar vanille stevia)
  • Pure chocolade - 50g (> 70% cacao)
  • Hazelnoten - 1 handje, f ijngehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 165ºC.
  2. Meng het amandelmeel, kastanjemeel, cacao poeder en zeezout in een kom. Voeg daaraan het ei, vanille-extract en olijf olie toe. Meng dit met een houten spaan tot je een deeg krijgt.
  3. Proef het deeg en voeg stevia of honing naar smaak toe. Kneed het deeg daarna met schone droge handen tot een bal.
  4. Leg de bal op een vel bakpapier en leg daar weer een tweede vel overheen. Gebruik een deegroller om het deeg tussen de vellen uit te rollen tot het ongeveer 2 mm dik is.
  5. Leg op een bakplaat en haal het bovenste vel bakpapier eraf .
  6. Snijd met een scherp mes of pizza snijder (vierkante of langwerpige) crackers van het deeg. Vormjes uitsteken met een koekjes uitsteker kan natuurlijk ook.
  7. Bak in de oven ongeveer 10-12 minuten. Laat de koekjes wat af koelen.
  8. Smelt in een hittebestendig kommetje boven een pannetje heet water de pure chocolade.
  9. Smeer de chocolade over de koekjes, strooi de stukjes hazelnoot erover en laat de chocolade uitharden.
  10. Bewaren in een luchtdichte trommel.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.