Courgette Pasta met Groene Pesto van Spinazie

Misschien kon je het al raden vanwege mijn achternaam Carati 😉

‘Si’ ik ben half Italiaans. Maar ik introduceer mijzelf vaak als een nep Italiaan want ik kan de taal niet spreken en ik eet bijna nooit gluten. Dus geen pasta’s of pizza’s voor mij haha.

Ik moet altijd zo lachen want als ik een Italiaan tegenkom die mijn achternaam hoort, dan gaat die persoon vaak direct heel enthousiast in het Italiaans tegen mij praten. En halverwege krijg ik de kans om te zeggen dat ik geen Italiaans spreek. Beetje awkward altijd maar toch ook wel weer grappig.

Misschien wil ik ooit de taal nog leren. Ik was zelf heel slecht in de Franse taal op school dus ik dacht bij mijzelf, ‘dat Italiaans zal niet veel beter zijn’. Maar de laatste jaren begint het toch te kriebelen en wil ik meer onderzoek gaan doen naar mijn roots. Ik pas in heel mijn leven pas twee keer naar Italië geweest. De eerste keer kan ik mij niet meer herinneren toen was ik heel klein. De 2e keer was  twee jaar geleden en ben ik naar Toscane gegaan omdat mijn opa uit Florence kwam. Ik vond het fantastisch! Zo’n prachtige plek is Toscane. Sindsdien is mijn interesse aangewakkerd.

Wat wonen we toch mooi in Europa!

Terug naar de pasta’s. Want met de Paleo lifestyle zal je geen pasta meer eten gemaakt van gluten. Veel mensen reageren niet goed hierop en krijgen pijn in hun buik of een opgezette buik. Bij een te veel gebruik kan het zelfs uitlopen tot een leaky gut. Waarbij de darmen steeds minder voedingsstoffen kan opnemen en je kostbare energie verliest. Het gevolg buikpijn en vermoeidheid.

Daarom zijn er voldoende alternatieven voor de pasta! Namelijk gemaakt van courgette, wortel, bieten of komkommer bijvoorbeeld. Ik vind zelf de courgette variant erg lekker.

Vandaar mijn inspiratie voor deze courgettepasta met groene pesto van spinazie.

In de normale pesto zit vaak kaas verwerkt wat niet in het Paleo dieet past. Ook wordt het van pijnboompitten en basilicum gemaakt. Ik krijg vaak een reactie op die combinatie waardoor mijn buik pijn gaat doen. Vandaar dat ik deze pesto veel beter vind, en ook nog lekkerder ook.

Het wordt gemaakt van spinazie in combinatie met cashewnoten. Maar je kunt ook pijnboompitten of pistachenoten gebruiken in plaats van de cashewnoten. Daarnaast kun je de spinazie vervangen door boerenkool of een combinatie maken van peterselie en spinazie. Eigenlijk kan je alle kanten wel op haha.

Ik ben benieuwd wat je van deze combinatie vindt 🙂

Arrivederci,
Danielle

Courgette Pasta met Groene Pesto van Spinazie

Klaar voor het recept? Daar gaan we!

Courgette pasta met Groene pesto en spinazie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3-4
Ingrediënten
  • Voor de courgettepasta
  • 4 courgettes (of 2 pakjes kant en klare courgettesliertjes)
  • 2 puntpaprika’s
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 10 g platte peterselie
  • 3 lente-uitjes
  • 2 el sesamzaadjes (ter garnering)
  • Voor de pesto
  • 125 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Maak de pesto door alle ingrediënten te blenden met een staafmixer, keukenmachine of blender
  2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in sliertjes, snijd de puntpaprika’s en lente-ui in kleine plakjes, halveer de tomaatjes en trek de blaadjes peterselie van de stokjes.
  3. Verwarm een tl olijfolie in de pan en bak de paprika 5 minuten op hoog vuur
  4. Voeg de lente-ui, tomaatjes toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee
  5. Voeg de courgette sliertjes en de peterselie toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee
  6. Zet het vuur uit en roer de pesto door de pasta heen
  7. Garneer met de sesamzaadjes
  8. Eet smakelijk!
 

Comments 2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.