Amandel-Frambozen bites

Amandel-Frambozen Bites

Amandel-Frambozen bites

Wanneer je voor een vriendin een complete taartentafel voor haar trouwfeest mag organiseren – helemaal Paleo-proof – dan duik je de keuken in! In principe doe ik natuurlijk geen catering, maar dit soort leuke dingen daar zeg ik geen nee tegen. Of misschien had je wel gezien aan mijn boek Paleo Traktaties dat ik het heel leuk vind om te bakken!

Deze Amandel-Frambozen Bites staan voorlopig nog op de reservelijst voor de grote dag (want: zijn ze wel handig om voor een groot gezelschap te serveren?) maar qua smaak zijn ze hoe dan ook geslaagd. Echt het proberen waard!

Mastermind hapjes

Het idee kreeg ik tijdens een Mastermind sessie op een leuke locatie in Tilburg. Tijdens zo’n sessie komen we met een groepje ondernemers bij elkaar om tips te geven en te vragen, inspiratie op te doen en nog veel meer. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik me niet ook liet inspireren door de lunch die op tafel wordt gezet tijdens die dagen. Deze keer stonden er allerlei lekkere hapjes op tafel en één zo’n hapje leek op een soort koekjesbodem met frambozentopping. Dat hapje was nu net niet glutenvrij en ik heb het dus ook niet geproefd, maar het idee was geboren.

Een paar dagen later dook ik lekker de keuken in en dit was het resultaat. Erg lekker! En ook populair onder niet Paleo-etende familieleden.

En had ik al gezegd dat dit binnen 10 minuutjes al in de oven kan staan?

Amandel-Frambozen bites

Jam met of zonder suiker

Let trouwens wel even op het soort frambozenjam wat je koopt wanneer je dit recept gaat maken. De meeste soorten jam hebben behoorlijk wat toegevoegde suikers, dus probeer er eentje te vinden met zo veel mogelijk framboos erin. De jam die ik gebruikte had 70% framboos, meer dan dat kon ik niet vinden. Maar als je zou willen kun je natuurlijk ook zelf je eigen frambozenjam maken door frambozen in te koken.

Amandel-Frambozen Bites
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12-16
Ingrediënten
Bodem:
  • 160g amandelmeel
  • 2 el arrowroot
  • 1 el citroenrasp
  • ½ tl vanillepoeder
  • Snuf zout
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el kokosolie, gesmolten
Topping:
  • 200g amandelschaafsel
  • 150g frambozenjam (gemaakt van 100% fruit)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en vet een vierkante bakvorm (ongeveer 23 x 23 cm) in met wat kokosolie.
  2. Combineer de droge ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en roer goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een dik, plakkerig deeg.
  3. Verdeel het deeg over de bakvorm, druk goed aan zodat zich een egale bodem vormt.
  4. Meng het amandelschaafsel met de frambozenjam en verdeel dit over de bodem in de bakvorm. Druk zachtjes aan.
  5. Bak het geheel in 18-20 minuten goudbruin. Laat ten minste een half uur afkoelen voor je de bites serveert.
 

Comments 4

  1. Tip: Jam van FIORDIFRUTTA bevat geen rietsuiker en is in plaats daarvan gezoet met appelsap. Oa te koop bij Odin en Ekoplaza.

    Maar ook in de “gewone” supermarkt is er een jam zonder toegevoegde suiker verkrijgbaar, in zo’n smal hoog potje, weet even de naam van het merk niet.

    1. Heb het nog even opgezocht: St. Dalfour Fruitspread, gezoet met geconcentreerd vruchtensap.
      De vraag is natuurlijk wat “beter” is; een hoger fruitpercentage en dan maar met toegevoegde suikers, of een lager fruitpercentage maar wel met vruchtensappen gezoet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.