Oh, de zoete aardappel. Daar bestaat nog zo veel verwarring over. Maar gelukkig begint deze zetmeelrijke groente wel steeds bekender te worden. Het is namelijk zo ontzettend lekker, en daarnaast erg gezond.
Waar die verwarring dan over bestaat?
- De zoete aardappel is géén familie van de gewone aardappel. Het is een compleet andere plant. De gewone aardappel behoort tot de nachtschade familie, daar heb ik in dit artikel meer over geschreven.
- De gaartijd van de zoete aardappel is veel korter dan die van de gewone aardappel. Je hoeft deze dus niet voor te koken. Een stuk minder gedoe dus!
- De zoete aardappel kun je zelfs rauw eten zonder er buikpijn aan over te houden!
Bij mij thuis is de zoete aardappel in ieder geval favoriet en deze zoete aardappel koekjes zijn dan ook een groot succes. Ze zijn lekker snel klaar en vooral erg smakelijk. Heerlijk als lunch, tussendoortje of bijgerecht.
Zoete Aardappel Koekjes
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Personen: 2-4
Ingrediënten
- 400g zoete aardappel, geschild en geraspt
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 tl tijm
- ½ tl zout
- 2 el arrowroot (of tapiocameel)
- 2 eieren
- 3-4 el kokosolie
Bereiding
- Combineer zoete aardappel met rode ui, knoflook, tijm, zout, arrowroot en eieren in een kom.
- Roer goed door elkaar.
- Verhit 2 el kokosolie in een hapjespan en schep hier een flinke lepel van het zoete aardappelmengsel in. Druk plat met de achterkant van de lepel om er een koekje van te vormen.
- Herhaal dit een aantal keer tot er 4 à 5 koekjes in je pan liggen.
- Bak de koekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Verhit opnieuw kokosolie in de pan en bak op dezelfde manier koekjes van de rest van het mengsel.
- Serveer warm of koud.
Comments 7
Vooral warm net uit de pan heel erg lekker! Heerlijke als lunch!
Lekker, krokant gebakken goed platdrukken
Pingback: Bakken met groente en fruit - Baknieuws.nl
Kan je arrowroot ook vervangen door tijgernotenmeel?
Hee Michelle, arrowroot kan je vervangen door kokosmeel of tapiocameel! Zie dit artikel: https://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen/
Wat moet je met de zoete aardappel doen. Raspen? Koken en prakken? Ik begrijp het niet helemaal.
Author
Hee Nikki! Schillen, raspen, en rauw combineren met de ingredienten in puntje 1, roeren (puntje 2) en vervolgens in koekjesvorm bakken (puntje 3). Is het nu duidelijk?