Het recept hieronder combineert drie simpele basisingrediënten met elkaar: gehakt, dadels en spek. Alle drie lekker, maar samen misschien nog wel beter. Het is zoet, hartig en een beetje kruidig tegelijk.
Voor mij was dit, in combinatie met prei en zoete aardappelfrietjes, een lunchgerecht. Je kunt de gehaktrolletjes natuurlijk ook serveren bij het avondeten of als hapje tijdens een feestje, als tapas of tijdens het film kijken, wanneer je maar wilt!
Het is heel makkelijk om deze gehaktrolletjes met dadels en spek te maken. In 25 minuten heb je een heerlijk hapje op tafel.
Gehaktrolletjes met dadels en spek
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Personen: 2
Ingrediënten
- Rundergehakt - 300g
- Gehaktkruiden - ½ tl
- Kaneel - 1 tl
- Peper - naar smaak
- Koriander - 2 el, vers, gehakt
- Dadels - 8, zonder pit
- Gerookt spek - 8 lange plakken
- Kokosolie - 1 tl
Bereiding
- Kneed alle kruiden door het gehakt en verdeel het gehakt in 8 gelijke balletjes.
- Druk de balletjes plat, leg er een dadel op en vouw ze dicht. Kneed voorzichtig de vouw dicht.
- Wikkel om elk gehaktrolletje een plak ontbijtspek.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de gehaktrolletjes op matig vuur in ca. 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
- Serveer met groente naar keuze, of als snack op een prikker. Eet smakelijk!