Spinazie Salade

Ik ben iemand die heel zuinig is met haar tijd.

Sinds ik een kleintje heb (hij is alweer 5 maanden!) is deze tijd me nog kostbaarder geworden. Daarom houd ik ontzettend van mealpreppen zodat ik niet elke dag heel lang in de keuken hoef te zwoegen ;).

Dit recept is ideaal om gelijk voor 2 a 3 dagen in 1x te maken. Zorg dan wel dat je de dressing apart houdt anders wordt de spinazie slap.

Je kan uiteraard ook lekker wisselen met de vulling. Denk aan de bosbessen vervangen door mango of peer. De spruitjes met broccoli en de radijsjes met paprika bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd naar jouw creatie!

Spinazie Salade

Klaar voor het recept? Daar gaan we!

Spinazie Salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 150 g baby spinazie
  • 2 handjes bosbessen
  • 2 zoete aardappels
  • 6 radijsjes
  • 1 handje spruitjes (diepvries)
  • 5 gram peterselie
  • Ingrediënten voor de dressing:
  • 6 el tahin
  • 4 el uitgeperste sinaasappelsap
  • 2 el maple sirup
  • 1-2 el water
  • Zout naar smaak
  • Handje kiemen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Snijd de aardappels in blokjes en de spruiten doormidden. Bak in 20 min gaar
  3. Snijd de radijs in plakjes, hak de peterselie fijn
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mixen
  5. Maak een salade door eerst de spinazie in een kom te doen, daarover de aardappeltjes, spruiten, peterselie en fruit te doen
  6. Maak af met de dressing en een handje kiemen
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.