Biefstuk met zoete aardappelfrietjes en Paleo Mayonaise

Hoe simpel wil je het hebben?

Vandaag een overheerlijk recept met vele gezondheidsvoordelen maar wat ook super simpel is om te maken.

Er zijn veel meningen over rood vlees. Het zou niet goed voor je zijn en je kan het beter vermijden. Ik deel deze mening niet. Helemaal niet als je vrouw bent en je maandelijkse periode hebt. Wist je dat meer dan 80% van de vrouwen een ijzertekort heeft? Rood vlees en vooral rund bevat veel ijzer. Iets wat ontzettend belangrijk is om energievol te blijven.

Dus eet gewoon lekker zonder schuldgevoel af en toe die steak. Zorg dat je hoogwaardige kwaliteit vlees haalt. Niet alleen beter voor het milieu maar ook voor het dierwelzijn en daardoor in alle opzichten ook beter voor jou!

Grappig hoe simpel het leven werkt dan he. Als jij goed voor je omgeving zorgt, zorgt je omgeving goed voor jou 😉

Kies voor gras gevoerde koeien die geen onnodig antibiotica krijgen toegediend. Die geen voeding krijgen dat ze ziek maakt. Het klinkt zo logisch en dat is het ook. Je wilt geen zieke dieren eten want dat draagt niet bij, bij jouw gezondheid. Kies bewust.

Door naar het recept, eet smakelijk!

Porties: 2 personen

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken (gras gevoerd)
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, ongeveer 400 gram (in friet gesneden)
  • 300 gram broccoli (in roosjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter of ghee
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel (geroosterde) paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 C en leg de biefstuk alvast buiten de koelkast om te acclimatiseren
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Doe de aardappelfrietjes in een bak en giet er wat olijfolie overheen samen met de kruiden. Mix alles goed door elkaar en leg de frietjes verspreid op de bakplaat
  4. Bak in de oven voor zo’n 25-30 minuten. Hou het goed in de gaten, gaat het te snel leg eventueel wat zilverfolie overheen zodat het niet aanbakt
  5. Kook in een pan de broccoli in zo’n 5-10 minuten gaar
  6. Maak ondertussen de biefstuk klaar door hem te bestrijken met zout en peper
  7. Zet een pan op hoog vuur om te verwarmen zonder boter
  8. Als de pan goed heet is doe je de boter erin en laat je kort smelten. Voeg vervolgens de biefstuk toe en schroei aan beide kanten in 2 min dicht (gebruik een vleestang en prik niet met een vork in je biefstuk)
  9. Draai het vuur op middellaag en draai de biefstuk nog regelmatig om en bak nog zo’n 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees)
  10. Haal het vlees eruit en laat nog even rusten in zilverfolie voordat je hem aansnijdt.
  11. Haal ondertussen de frietjes uit de oven, giet de broccoli af en leg op je bord
  12. Lekker met wat Paleo Mayo of Truffel Paleo Mayo
  13. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.