Eigenlijk ben ik meer van de simpele recepten en niet zo bezig met hoe het er per se uitziet. Maar al jaren zie ik de leuke kleurtjes voorbijkomen met het maken van een smoothiebowl, dus ik dacht ik ga het toch een keertje proberen.
Daarom deel ik vandaag de blauwe spirulina smoothiebowl. Misschien ken je wel de groene variant. Spirulina is een alg en heeft vele gezondheidsvoordelen. Het verschil tussen de groene en blauwe variant is dat bij de groene variant de hele alg wordt gebruikt en bij de blauwe variant slechts een pigment wat in de alg aanwezig is. Wil je dus voor een gezondere variant kiezen, kies dan de groene!
Maar eerlijk is eerlijk, blauw oogt natuurlijk wel een stuk specialer en is daarom de reden waarom ik het een keertje wilde proberen.
Ik moet toegeven het ziet er echt fantastisch uit en is superleuk om te zien als het blauw kleurt. Maar, als gezondheidsadvocate zou ik toch kiezen voor de groene variant. Je kan dit recept uiteraard gewoon maken met de groene variant als je echt de voordelen van algen eruit wilt halen.
Wil je net zoals ik een keertje experimenteren met de blauwe variant dan volgt hieronder het recept!
Porties: 1 persoon
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: –
Totale tijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 banaan
- 120-200 ml amandelmelk
- 100 g ananas (diepvries)
- 1 eetlepel blauwe spirulina
- ½ eetlepel maple sirup
- 2 eetlepels kokosyoghurt
- Handje gemengde noten (als topping)
- Half handje bosbessen (als topping)
- Half handje bramen (als topping)
- Half handje frambozen (als topping)
- ½ theelepel hennepzaad (als topping)
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een blender behalve die voor de topping.
- Blend alles tot een glad geheel
- Giet in een kom en serveer met de toppings.
- Vergeet vooral niet om te wisselen met de toppings. Ook lekker met bijv. kiwi en mango stukjes.