Paleo Chocolade Brownies met Amandelen

Nu mijn zoontje 2 is en zijn 2e slaapje weggevallen is, hebben we steeds meer de tijd om leuke activiteiten te ondernemen. Zoals naar een museum, zwemmen of picknicken in een park. Hierdoor komen wel de nodige uitdagingen om de hoek kijken. Want wat neem je mee als je ‘on the road’ bent en hoe zorg je dat je altijd wat hebt om naar te grijpen als je op het laatste moment bedenkt dat je toch op pad gaat?

Gelukkig kan ik altijd terecht bij mijn ‘go-to’ recepten zoals energieballetjes, gezonde repen of deze heerlijke brownies.

Je kan in grote batches ze klaarmaken en invriezen. Ze ontdooien ook heel snel (vaak binnen 2 uur) dus ideaal om uit de vriezer te pakken en koud te serveren tegen de tijd dat je ze gaat oppeuzelen.

Voor iedereen die me langer volgt, weet dat ik niet echt een keukenprinses ben. Ik hou er niet van om uren in de keuken te staan en ben ook niet iemand die het fantastisch vindt om hele ingewikkelde recepten of taarten te maken bijv. Ik hou het liever bij makkelijk te maken recepten waar je niet teveel moeite voor hoeft te doen en die heel makklijk in grotere hoeveelheden te maken zijn of die je kan mealpreppen. Ik maak deze brownies vaak tegelijk tijdens het koken van het avondeten.

Zo ook deze brownies. Iedereen kan ze maken, niks moeilijks aan. Ook leuk om samen met de kinderen te maken of met vriend(inn)en als je een avondje gezellig samen wat wilt doen.

Ik eet ze als snack of als ontbijtje als ik het echt heel druk heb. En soms als ik gewoon ineens heel veel cravins heb in chocola.

Weet wel dat ondanks deze snacks een gezondere variant is dan wat je in de winkels kan kopen, een teveel aan deze heerlijke snack is niet gezond voor je. Dus eet met mate 😉

Ik vind het altijd fijn om met cups te werken. Dit werkt erg snel en je hoeft niet alles tot de grammen uit te wegen. Ik ben daar eigenlijk mee gestart doordat mijn weegschaal steeds leeg was en ik elke keer vergat mijn batterij te vervangen hihi. Je kan deze cups bij de grotere supermarkten vinden of bijv bij bol.com Als je die niet in huis hebt, kan je ook een klein theekopje gebruiken ter vervanging.

Porties: 8-12 brownies

Voorbereiding: 5 minuten

Kooktijd: 20-25 minuten

Totale tijd: 25-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 cup amandel boter
  • 1/3 cup Maple sirup
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ghee of kokosolie (gesmolten)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/3 cup cacaopoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 handje amandelen (voor de topping)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Mix in een grote kom de Maple sirup, ei, amandel boter, ghee of kokosolie en vanille door elkaar.
  3. Voeg daarna de cacaopoeder en baking soda toe en roer alles weer goed door
  4. Doe het beslag in een vierkante vorm en besprenkel met de amandelen
  5. Bak voor zo’n 20-25 minuten in de oven. Let goed op dat het niet te snel gaat en dek eventueel af met aluminiumfolie aan het einde
  6. Om te checken prik met een sateprikker in het midden van de brownie en als die er vochtig maar zonder stukjes uitkomt dan is het klaar. Het midden hoort nog een beetje zacht te zijn namelijk
  7. Snijd in vierkantjes en bewaar in een koektrommel voor 2-3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

Eet Smakelijk!

Liefs Eetpaleo

 

 

Comments 1

  1. Hoeft er geen meel van het een of ander bij?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.