Paleo Honing-Mosterd Dressing

Porties: Voor ongeveer 4 porties
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 3 minuten
Houdbaarheid: 1 week in de koelkast, in een afgesloten glazen potje

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd (zonder toevoegingen, check even het etiket!)
  • 1 theelepel honing
  • Snufje peper en zout naar smaak
  • Snufje knoflookpoeder (optioneel voor extra smaakdiepte)

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een schenkbeker of klein potje.
  2. Klop goed met een vork of garde, of schud als je een potje gebruikt, tot alles goed gemengd is en de dressing mooi romig wordt.
  3. Proef even en breng indien nodig extra op smaak met peper of zout.
  4. Giet over je favoriete salade of bewaar in de koelkast voor later gebruik!

Als er één dressing is waar ik keer op keer naar teruggrijp, dan is het deze: de klassieke, maar o zo lekkere honing-mosterd dressing.

Zeker nu ik steeds vaker mijn maaltijden probeer te verrijken met pure smaken, merk ik hoe belangrijk het is om een goede basisdressing achter de hand te hebben.

Deze dressing is heerlijk bij:

  • Een frisse salade met rucola en gegrilde kip
  • Bij gegrilde groenten zoals broccoli of gegrilde bloemkool
  • Over een warme zoete aardappelsalade (zálig!)
  • Of zelfs als dip bij gegrilde zoete aardappel frietjes

Wat ik vooral fijn vind, is dat deze dressing binnen een paar minuten klaar is. En het mooie is: je kunt hem makkelijk een week in de koelkast bewaren. Zo heb je altijd een gezonde smaakmaker klaarstaan voor je lunch of diner.

En eerlijk? Ik maak altijd een dubbele portie. Want ik weet inmiddels uit ervaring: zodra je hem proeft, wil je hem overal overheen gieten 😉. De combinatie van het zoetje van de honing, de pittigheid van de mosterd en de zachte smaak van de olijfolie maakt hem onweerstaanbaar.

Tip: Haal de dressing 5-10 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat de olijfolie wat zachter wordt en je dressing perfect schenkbaar is.

Liefs Team EetPaleo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.