Mango-Munt Cooler

Een romige en ultra-verfrissende mocktail met tropische mango en frisse munt.
Perfect voor feestelijke brunches, zomerdagen of als exotische toevoeging aan een Paleo kerstdiner.

Mango-Munt Cooler
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 2 rijpe mango’s, geschild en in stukjes
  • 200 ml kokoswater (gekoeld)
  • Sap van 1 limoen
  • Een handvol verse muntblaadjes (ongeveer 10–15)
  • IJsblokjes
  • Optioneel: 1 theelepel honing of ahornsiroop (Paleo-vriendelijk, voor extra zoetheid)
Voor garnering:
  • Extra muntblaadjes
  • Dun plakje mango of limoen op de rand
Bereiding
Mango basis maken
  1. Doe de stukjes mango in een blender.
  2. Voeg het kokoswater toe.
  3. Pers de limoen uit boven de blender.
  4. Voeg eventueel honing toe als je het iets zoeter wilt.
Blenden
  1. Blend alles tot een glad, romig mengsel.
  2. Proef en voeg extra kokoswater toe als je het iets dunner wilt.
Glazen vullen
  1. Vul vier glazen met ijsblokjes.
  2. Schenk de mango-mix over het ijs.
Afwerken & serveren
  1. Kneus de munt heel licht tussen je vingers zodat de aroma’s vrijkomen.
  2. Voeg munt toe aan elk glas.
  3. Garneer met een limoenschijfje of mangosliertje.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.