Welkom bij deel 9 van Marinka’s Paleo leven! Omdat me zo veel wordt gevraagd hoe ik Paleo in het dagelijks leven toe pas, ga ik het je gewoon laten zien! Met behulp van lekker veel foto’s, recept-ideetjes en nog veel meer. Een soort kijkje achter de schermen bij EetPaleo! Ik hoop dat ik je hiermee van de nodige dosis inspiratie kan voorzien.
Deze week heb ik wat meer maaltijden om je te laten zien, en ging er ik een aantal keer gezellig op uit. Ook laat ik je mijn favoriete drankje zien welke ik graag als traktatie drink wanneer ik een dagje weg ben. Oh en ik leg ook het begrip Marinkastyle maaltijd aan je uit 😉
Een groot deel van deze foto’s verschijnt trouwens ook op Instagram. Volg me daar als je altijd op de hoogte wilt blijven!
Allereerst een ontzettend makkelijke maaltijd. Het begrip ‘Marinkastyle maaltijd’ werd deze week geboren via Facebook, en die houden we erin. Zo’n maaltijd is een combinatie van meerdere soorten groenten (geroosterd, gewokt of rauw) en daarbij vlees of vis, en meestal een sausje of andere toppings. Zolang het maar makkelijk is, en snel om te maken. Deze maaltijd past bijvoorbeeld helemaal in het rijtje! Geroosterde pompoen, geroosterde broccoli en witlofbootjes met pestozalm.
Bij deze toko had ik deze zakken al vaker zien liggen, maar nog nooit gekocht. Ik ging er vanuit dat er ‘wel suiker bij zou zitten’ maar dat is dus helemaal niet het geval. Dit is het geraspte vruchtvlees van de jonge kokosnoot. Heerlijk!
Nog zo’n makkelijke maaltijd. Dit soort dingen maak ik wanneer ik geen zin heb om te koken (want ja, dat komt ook weleens voor). Twee gebakken eitjes en wokgroenten. Dat zwarte is trouwens niet aangebrand, maar zijn gedroogde paddenstoelen die ik mee had gewokt.
Had ik al verteld dat ik eind oktober naar Londen ga??? Een vriendin van mij heeft tickets gewonnen voor het Health Unplugged event en ze neemt mij mee. Joepie!! Dit screenshot stuurde ik haar: de eventlocatie (Kensington Close Hotel) is ontzettend dichtbij de grootste Whole Foods Market in Londen én bij het hotel waar we slapen. Echt geweldig, ik kan haast niet wachten!
Nog zo’n Marinkastyle maaltijd? Ja! Een héél simpele salade met boerenkoolpesto en gehaktballetjes. Recept voor de balletjes en de pesto komt binnenkort online 🙂
Woensdag trainde ik weer op de survivalbaan en na afloop at ik zoals gewoonlijk mijn diner uit een lunchtrommel. Ik zit namelijk altijd nog minstens een uur in de auto te wachten tot mijn vriend klaar is met zijn training daar en in die tijd kan ik dus mooi mijn herstelvoedsel eten.
Ehm, tsja.. Ik probeerde een selfie te nemen met Pieter, maar hij had er niet zo’n zin… Dit was het resultaat 😉
Op donderdag was ik in Breda en ik kwam er achter dat ik geen fles water bij me had. Nu is een beetje dorst hebben niet zo erg, maar ik had zeg maar echt DORST. Bij de EkoPlaza kocht ik een fles kefir, heerlijk! En daarmee kreeg ik meteen wat probiotica binnen.
In Breda mocht een bezoekje aan Dille & Kamille uiteraard niet ontbreken. Hier haal ik een flink deel van de bordjes, servetten en andere accessoires die je op mijn receptfoto’s terug ziet. Ook deze keer nam ik weer wat leuke spullen mee naar huis.
Donderdagavond hadden mijn vriend en ik zin in wat te snacken tijdens het kijken van een film. We besloten wat kokosyoghurt met allerlei toppings te eten en Pieter vond dat ook wel een goed idee 😉
Op vrijdag was ik weer eens in Nijmegen (ik heb daar nog een huis, maar woon er allang niet meer) en gingen mijn vriend en ik wandelen bij Berg en Dal. Als lunch aten we een supergrote salade bij MUNT. Zo’n leuk zaakje is dat!
Comments 5
hoi Marinka,
Zoals gewoonlijk ziet jouw week er weer geweldig leuk uit! Mijn interesse werd nu vooral gewekt door t hotel dat jij noemde om te overnachten. Sinds ik Paleo ben gaan eten (nu bijna 3 jaar geleden) heb ik een hotel niet meer aangedurfd omdat een ontbijt met granen en zuivel echt niet gaan. Hoe zijn jouw ervaringen in hotels sinds je Paleo leeft?? Is t haalbaar en zo ja, hoe doe je dat dan??
Hartegroet, Chantal
Hoi Chantal! Meestal neem ik het ontbijt er gewoon niet bij in het hotel 🙂 ’s Ochtends heb ik toch geen honger (ontbijt sla ik dus het liefste over) en in de omgeving van het hotel zijn vaak veel betere ontbijt/lunch-opties te vinden.
Maar als ik wegens omstandigheden toch echt in het hotel zelf wil ontbijten, dan zijn er een paar opties: ik zoek eerst reviews over het hotel waar ik wil gaan slapen voordat ik het boek. Er zijn altijd wel mensen bij die iets over het ontbijt te zeggen hebben, en ook wordt het ontbijt vaak gefotografeerd ter promotie. Dat helpt al! Eenmaal in het hotel neem vaak gekookte eieren, spek of worstjes, groente als ze het hebben en wat fruit. Heel simpel eigenlijk. Niet super lekker, maar wel voeding zonder er buikpijn van te krijgen en dat is al heel wat waard.
Hopelijk heb je hier iets aan! Groetjes, Marinka
Dank je wel. Beetje wat ik ook bedacht had. Blijft toch behelpen inderdaad.
Superleuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd naar je boerenkoolpesto (ik heb toevallig vandaag een zal gekocht, daar ga ik morgen een stamppotje van maken, maar daar hou ik nog een beetje van over) en ook naar je kokosijs ben ik nieuwsgierig, heb je daar al een keer een recept van gepost?
Nee, met het kokosijs heb ik nog geen recept gemaakt. Maar toevallig heb ik het vanavond voor het eerst gegeten en het is echt heel lekker! Gewoon zo als snack is super. En daarna heb ik er een mousse van gemaakt door wat van dat kokosrasp (half bevroren) te pureren met 1 avocado en 1 limoen. Echt genieten 😀