Inhoudsmaten

Inhoudsmaten

Op EetPaleo.nl vind je vrijwel alleen recepten waarin ik met grammen, eetlepels en theelepels werk. Precies zoals je gewend bent van de niet-Paleo recepten die je vroeger misschien maakte.
Je hebt er alleen een goede weegschaal voor nodig, en een setje met eetlepels en theelepels kan ook handig zijn. Dan kun je exact de aangegeven hoeveelheden toevoegen.
  • Weegschaal

  • Maatlepels

  • Cups

Van een Engels naar een Nederlands recept

Maar wat doe je nu wanneer je online een Engels recept tegen komt, waarin cups worden gebruikt?
Er zijn heel wat maattabellen te vinden die je vertellen dat 1 cup gelijk is aan een bepaalde hoeveelheid grammen. Helaas is dat de meest onbetrouwbare richtlijn die je kunt volgen, en het kan er voor zorgen dat je recepten volledig mislukken.
We hebben natuurlijk allemaal geleerd dat 100 gram veertjes een veel grotere volume inneemt dan 100 gram beton. Met ingrediënten werkt dat precies hetzelfde.
1 cup amandelmeel heeft tenslotte niet hetzelfde gewicht als 1 cup kokosmeel, of als 1 cup kokosolie.
Je kunt natuurlijk eindeloze lijsten maken met alle exacte berekeningen, maar ik houd het liever zo gemakkelijk mogelijk. Ik heb zelf gewoon een setje cups in huis (nouja, ik heb 3 setjes..). Dan weet ik zeker dat ik de juiste hoeveelheden gebruik en daarmee voorkom ik dat mijn recept mislukt. Zo simpel is het eigenlijk!
In de EetPaleo Winkel vind je de cups die ik het liefste gebruik.

Omrekenen

Houd je niet van het werken met cups? Geen probleem! Je hebt dan alleen een nauwkeurige maatbeker nodig. Of gebruik een (koffie)kopje waar precies 240 ml in past, daarmee creëer je je eigen cup.
Omrekenen gaat als volgt:
  • 1/4 cup = 60 ml

  • 1/3 cup = 80 ml

  • 1/2 cup = 120 ml

  • 1 cup = 240 ml