Citrus-vanille Tijgernotenkoekjes

Citrus-vanille Tijgernotenkoekjes

Citrus-vanille Tijgernotenkoekjes

Dit recept is speciaal voor degenen die géén noten en géén eieren eten. Voor degenen die het auto-immuun protocol volgen. En voor degenen die ondanks/dankzij dat alles toch weleens willen genieten van een lekker koekje!

Of gewoon voor degenen die graag koekjes bakken en lekker willen eten, want ze zijn echt heerlijk.

Na het recept voor mijn Paleo ‘Havermout’ met daarin onder andere wat chufameel (tijgernotenmeel), werd me al snel gevraagd of ik nog meer recepten met chufa zou maken. Nou, bij deze! Ik bestelde 2 kilo tijgernotenmeel bij Chufa Nederland en ging aan de slag.

Mijn eerste poging met het meel waren deze koekjes en ik was eigenlijk niet helemaal tevreden over de structuur. De smaak was top, maar de structuur kon wel wat werk gebruiken. Tot ik deze koekjes een dag later proefde, helemaal afgekoeld en rechtstreeks uit de koelkast. Eén woord: Heerlijk! Ik ben fan.

Lekker met een kopje thee erbij of als tussendoortje wanneer je ineens honger hebt. Het zijn in feite net zandkoekjes, maar dan gezond 😉

Heb je het EetPaleo Suikervrij programma afgerond en heb je zin in koekjes waar je bloedsuikerspiegel niet van op hol slaat? Probeer deze dan eens. Ze zijn niet té zoet, maar wel heel vol van smaak.

Citrus-vanille Tijgernotenkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
TIP: Gebruik eens 2 tl koekkruiden in plaats van citroenrasp en vanillepoeder, dan maak je er een soort Paleo kruidnoten van.
Auteur:
Personen: 6 koekjes
Ingrediënten
  • 125g chufameel
  • 50g kokosrasp
  • 25g arrowroot
  • rasp van 1 citroen
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 85g kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer alle droge ingrediënten door elkaar in een kom en meng vervolgens de kokosolie er doorheen.
  3. Kneed het deeg tot 6 ronde ballen en druk ze iets plat. Het deeg is vrij kwetsbaar, maar kleeft wel goed aan elkaar.
  4. Verdeel de koekjes over de bakplaat en bak ze in 25 minuten goudbruin.
  5. Laat de koekjes volledig afkoelen (liefst in de koelkast) voor je ze serveert.
Citrus-vanille Tijgernotenkoekjes

Comments 10

  1. Ik bak inmiddels ook regelmatig met chufameel. Maar wist je dat je het echt veel goedkoper kunt aanschaffen bij bijvoorbeeld bij: http://www.oostenrijksewijnshop.nl/index.php/delicatessen-shop/superfood/500-gram-aardamandelmeel-chuva-tijgernootmeel.html

    Ik vind het nogal schelen namelijk! En het kan nog goedkoper als je kijkt bij webshops voor visvoer want het wordt ook gebruikt als voer voor karpers. Maar ik heb dat nog niet gedaan, ben bang dat het wordt gemengd met iets anders.

    1. Post
      Author

      Dankjewel voor de tip! Dat visvoer zou ik ook niet kopen inderdaad.. Er zijn niet voor niets strenge richtlijnen bij voeding voor menselijke consumptie, en je weet nooit of dit soort producten daar ook aan voldoen (waarschijnlijk niet..).

    1. Post
      Author

      Je zou het met kastanjemeel kunnen proberen in plaats van chufa, volgens mij kun je dat prima met elkaar vervangen (maar ik heb het nog niet getest)

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      Ja dat is volkomen normaal, het is iets om een beetje aan te wennen 🙂 Binnenkort hebben ze bij Chufa Nederland ook meel van de gepelde chufa’s en daarbij heb je dat niet meer.

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.