dadels met spek

Dadels met spek, maar dan beter!

dadels met spek

Dadels met spek uit de oven zijn al heerlijk, maar deze variant is nóg lekkerder! Er zit namelijk een halve gedroogde abrikoos in iedere dadel verstopt. Voor net die extra bite en smaak. Je kunt de dadels natuurlijk ook met iets anders lekkers vullen, zoals noten, rozijnen of kokos. Die combinatie van zoet met zout maakt het tot een heerlijke snack.

Serveer de gevulde dadels met spek bij de borrel, of gewoon zo als tussendoortje. Een heerlijk hartig, maar wel verantwoord hapje.

Dadels met bacon, maar dan beter
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-5
Ingrediënten
  • Dadels - 10
  • Gedroogde Abrikozen - 5
  • Gerookt spek - 5 lange plakken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de dadels aan een kant in de lengte in en verwijder de pit.
  3. Halveer de abrikozen in de lengte, en stop in elke dadel een halve abrikoos.
  4. Halveer de plakjes spek en wikkel elk stuk om een gevulde dadel.
  5. Leg de dadels met spek op het bakpapier en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten tot het spek knapperig begint te worden.
  6. Laat ze even af koelen, serveer en eet smakelijk!
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.