Blueberry Crumble

Blueberry Crumble – AIP, Glutenvrij, Suikervrij

Blueberry Crumble

Soms heb je gewoon zin in comfort food. Een lekker gerechtje wat makkelijk is gemaakt, en wat niet alleen je lichaam maar ook je geest optimaal voedt. Iets waar je enorm van kunt genieten! Deze Blueberry Crumble ontstond rechtstreeks vanuit die behoefte; buiten regende het, het was een beetje koud en ik stond op het punt een goed boek te gaan lezen op de bank.

Tsja.. Daar lustte ik wel wat lekkers bij!

Gelukkig had ik nog een grote zak biologische blauwe bessen in de vriezer en in combinatie met slechts een paar andere ingrediënten maakte ik daar deze Blueberry Crumble van. Op en top genieten!

Deze crumble is trouwens helemaal vrij van toegevoegde suikers (blauwe bessen zijn al zoet genoeg) en zelfs geschikt voor degenen die volgens het AIP eten. Handig! En ben je op zoek naar nog meer van dit soort heerlijke comfort food recepten? Echte traktaties? Dan is mijn boek Paleo Traktaties zeker iets voor jou!

Blueberry Crumble - AIP, Glutenvrij, Suikervrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 300g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 25g bakbananenmeel
  • 25g kokosrasp
  • ½ tl vanillepoeder
Topping:
  • 50g chufameel
  • 50g kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • 3 el kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
  2. Schep blauwe bessen, bakbananenmeel, kokosrasp en vanillepoeder door elkaar in een ovenschaal (ik gebruikte een kleine glazen cakevorm, maar in principe is iedere ovenschaal prima).
  3. Meng voor de topping chufameel, kokosrasp, kaneel en kokosolie door elkaar in een kom tot een kruimelig geheel.
  4. Verdeel de topping over de blauwe bessen in de ovenschaal en bak de crumble in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  5. Serveer warm of koud.
Blueberry Crumble

Comments 19

  1. Marinka, het lijkt mij heerlijk. Waar zou ik het bakbanaanmeel en chufameel door kunnen vervangen? Voor de rest heb ik alles in huis. Ik heb wel amandelmeel en kokosmelk.

      1. goede middag,

        kun je dit dan ook 1 op 1 vervangen, uit die lijst.
        dus in dezelfde hoeveelheden?
        dat staat er niet precies bij.

        alvast bedankt voor je antwoord.

  2. Ziet er heerlijk uit. Waar koop ik bakbananenmeel en chufameel? Ik maak met regelmaat wat van je recepten die online staan. Staan er meer in het boek?

  3. Hoi Marinka, ziet er heerlijk uit. Ik heb alle ingredienten in huis behalve chufameel. Wat kan ik hier voor in de plaats gebruiken ? (amandelmeel ?)

  4. Ik heb hem net gemaakt met alle ingrediënten zoals aangegeven, maar de toppunt is gewoon nog zacht en melig? Dit is volgens mij niet de bedoeling, wat doe ik verkeerd???

  5. Was inderdaad erg lekker. Heb geserveerd met een klodder mascarpone.
    Heb bananenbakmeel vervangen door tapiocameel met wat extra vanillebourbon.
    Vond de top nog wel heel erg kruimelig.
    Volgende keer wat meer kokosolie?

  6. Ik kreeg als bovenlaag juist geen echte kruimels. Meer los meelachtig. Weet nou niet of ik teveel of juist te weinig kokosolie heb gebruikt. #snapweinigvanchemischeverbindingen 😜

  7. En wrs is het bakbananenmeel onderop vooral bedoeld om de nattigheid uit de vruchten op te vangen? Ik had verse bosbessen dus geen enkel vocht. (De schilletjes houden mooi alles binnen 😉) Met dus geen kruimeldeeg bovenop (bleef ‘melig’, mss kokosolie ook te warm?) werd het nogal een poederig geheel. Maar door elkaar geroerd prima van smaak. Heel lekker zelfs, met die knapperige besjes … Dank Marinka!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.