Frambozen Chufa Shake

Frambozen Chufa Shake

Frambozen Chufa Shake

Wist je dat je chufa’s ook in smoothies kunt gebruiken? Ik kreeg laatst een proefverpakking gepelde chufa’s (altijd fijn, ook al heb ik ze gewoon op voorraad liggen ;-)) en daar stond zo’n klein receptje op. Daar is echt wel over nagedacht, want zo weet je tenminste wat je met een ingrediënt moet doen als je het krijgt. Extra leuk wanneer het een recept is waar je nooit opgekomen zou zijn!

Zo had ik dus geen flauw idee dat je gepelde chufa’s ook zou kunnen vermalen in een smoothie. Zo maak je je smoothie iets zoeter zonder suikers toe te voegen én voeg je meteen wat resistent zetmeel toe waar je darmen weer blij van worden. Dat moest ik natuurlijk meteen gaan proberen. Dus hop ingrediënten in de foodprocessor (ik heb sinds de ontploffing van mijn NutriBullet geen blender meer..) en malen maar. Dat was niet zo’n heel goed idee, want chufa’s zijn redelijk hard en dus net wat té hard voor mijn foodprocessor.

Dit is heel eenvoudig op te lossen:

  • Gebruik een blender.
  • Heb je geen blender, gebruik dan chufameel (de extra fijn gemalen variant).

Variatietips

  • In plaats van frambozen kun je ook aardbeien, blauwe bessen of bramen gebruiken. Of zelfs peer, mango of ananas.
  • Houd je niet van avocado? Dan kun je in plaats hiervan een lepel notenpasta naar keuze gebruiken (ikzelf vind witte amandelpasta of cashewpasta het lekkerste), het gaat er namelijk om dat je wat vetten toevoegt aan de smoothie.
  • Houd je niet van kokosmelk? Gebruik dan amandelmelk óf maak eerst even je eigen horchata (als je dan toch met chufa’s aan de gang gaat, kun je het beter meteen goed doen).

Deze shake is trouwens ook prima geschikt als supersnel ontbijt! En mocht je toevallig op zoek zijn naar nog veel meer ontbijt-inspiratie, dan heb ik daar zelfs een boek over geschreven 😉 Hier kun je alvast een voorproefje vinden.

Frambozen Chufa Shake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 250g frambozen (bijvoorbeeld uit de diepvries)
  • 1 rijpe avocado
  • 45g gepelde chufa's of fijn gemalen chufameel
  • 120 ml kokosmelk
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 2 el collageenpoeder (optioneel)
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in de blender en maal tot een gladde smoothie.
  2. Serveer lekker koud! Voeg eventueel nog een handje ijsblokjes toe voor extra verkoeling.
Frambozen Chufa Shake

Comments 10

    1. Post
      Author
    1. Bedankt Frieda dat U meldde: voor de belgen, chufa te vinden in bio planet.
      Ik had me al zitten afvragen waar ik dat in godsnaam zou kunnen vinden en gans onverwachts wordt het mij nu zou aangereikt. Nogmaals dank hiervoor.

      Er zijn nog zaken waar ik naar op zoek ben en maar niet vind, o.a. collageen poeder, kaffir limoenblaadjes en salam bijvoorbeeld.
      . collageen: niet te verkrijgen in bio-shop winkels. In de apotheek niet verkrijgbaar in kleine hoeveelheden. Waardoor zou het evtl. vervangen kunnen worden ? Ik vermoed dat het dan toch niet min of meer hetzelfde is als gelatinepoeder of agar agar.

      Ook stel ik mij vragen over “boerenkool”. Zou dat hetzelfde zijn als “groene kool” of “savooikool” ?

      Verder ervaar ik enorm veel gemak met de kookboeken van Marinka. Alle recepten zijn echt lekker !

      1. Ik verwacht, dat je kaffir (= limoen) en/of limoenblaadjes en salam bij de toko of Turkse winkel kunt vinden. Salam schijnt wel eens te worden vervangen door laurier heb ik gelezen, maar is niet hetzelfde.

        Boerenkool is niet hetzelfde als groene kool of savooiekool. Mij lijken die twee laatste hetzelfde. Je ziet ze weinig meer in de winkel. Boerenkool groeit in losse bladeren.

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.