Jonge Kokospudding

Jonge Kokospudding

kokospudding

De naam van dit gerecht is misschien wat vreemd. Oude kokospudding zou je tenslotte niet meer willen eten i.v.m. schimmels enzo… Maar nee, deze jonge kokospudding heet zo, omdat ik er het vlees van jonge Thaise kokosnoten voor heb gebruikt.

Misschien heb je ze wel eens gezien bij de toko of op een markt; ronde, witte dingen met een punt, in plastic verpakt. Het lijkt niet eens op een kokosnoot. Schijn bedriegt, want onder deze witte laag (een deel van het omhulsel van de kokosnoot) zit de jonge kokosnoot verstopt!

Het kan even een klusje zijn om zo’n kokosnoot open te maken, maar als je weet hoe het moet (in dit filmpje wordt het kort en duidelijk uitgelegd) is het zo gebeurd. In dit recept gebruik ik alleen het vlees van de kokosnoot, maar het kokoswater wat erin zit is ook heerlijk als drankje na het sporten!

Het vlees van de jonge kokosnoot is erg zacht en over het algemeen wat zoeter en minder vet dan dat van de ‘oude’ bruine kokosnoot. Daarom heb je in dit gerecht niet eens een zoetstof nodig! De jonge kokospudding kun je bijvoorbeeld garneren met vers fruit (blauwe bessen, frambozen, banaan), gedroogd f ruit, nootjes, cacao nibs of, zoals ik heb gedaan, met wat geroosterde kokosvlokken.

Jonge Kokospudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1-2
Ingrediënten
  • Jonge Thaise kokosnoot - 2 stuks
  • Citroen - 1
  • Vanillemerg - ¼ tl
Bereiding
  1. Open de kokosnoten, schenk het kokoswater eruit (bewaar dit in de koelkast om op te drinken, of drink het meteen op) en schraap het kokosvlees er vervolgens met een lepel uit.
  2. Combineer het kokosvlees samen met het sap van de citroen en de vanille in een blender en maal het tot een gladde pudding.
  3. Serveer koud met toppings naar keuze, en eet smakelijk!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.