oranje pudding

Oranje Pudding!

oranje pudding met sinaasappel

Koningsdag loopt alweer op zijn einde, maar op de valreep heb ik toch nog een oranje recept voor jullie: Oranje Pudding! Het is een pudding gemaakt van sinaasappel, gebonden met agar agar poeder. Dit is een smaakloze zeewiersoort, dit is verkrijgbaar bij de toko en bij de natuurvoedingswinkel.

Het bittere van de sinaasappel komt in deze pudding licht naar voren, de eéén vindt dat lekkerder dan de ander. Proef daarom eerst even je mengsels voordat je het in de puddingvorm doet, en voeg zo nodig nog een beetje extra honing toe.

Omdat ik zelf geen puddingvorm heb, heb ik glazen gebruikt om de mengsels in te doen, maar gemaakt in een puddingvorm zal de Oranje Pudding met sinaasappel nog mooier zijn!

Oranje Pudding!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • Sinaasappel - 3
  • Honing - 2 el + 1 tl
  • Agar agar - 2½ tl (in poedervorm)
  • Kokosmelk - 250 ml
  • Vanillemerg - ¼ tl
Bereiding
  1. Was de sinaasappels en snijd met een zesteur wat krullen van de schil af tot je ongeveer 2 grote eetlepels vol hebt.
  2. Haal de schil van de sinaasappels en verwijder de pitten. Pureer het vruchtvlees van 2 sinaasappels met een staaf mixer en voeg 1 tl honing en 1 tl agar agar toe, doe alles in een steelpan. Breng dit mengsel al roerende aan de kook, de agar agar lost dan vanzelf op.
  3. Haal de pan van het vuur zodra het kookt, en verdeel het mengsel over 3 puddingvormen of glazen.
  4. Pureer nu de andere sinaasappel samen met de kokosmelk, 1½ tl agar agar, 2 el honing en het vanillemerg. Giet het mengsel in een steelpan en breng ook dit al roerende aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur.
  5. Roer nu de krullen sinaasappelschil door het mengsel en verdeel het vervolgens over de
  6. puddingvormen, bovenop de eerste laag.
  7. Laat de puddinkjes ca. 2 uur in de koelkast opstijven tot ze koud zijn. Stort ze uit de puddingvorm op een bordje, of eet ze rechtstreeks uit het glas.
  8. Eet smakelijk!
 

Comments 6

  1. Heerlijk!
    Kun je dit ook maken met rood fruit (aardbei of gemengd bosvruchten oid) en zo ja hoeveel en diepvries?Sorry veel vragen en misschien maak ik het wel gewoon zo hoor! Haha…ben op zoek voor moederdag en vorig jaar had ik van alles met rood vandaar

    1. Geen idee, dat hebben we zelf nog niet geprobeerd maar voel je vrij om met het recept te experimenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.