Paleo Brownies met Kokos Swirl

Paleo Brownies met Kokos Swirl

Paleo Brownies met Kokos Swirl

Deze paleo brownies met kokos swirl serveerde ik afgelopen zaterdag bij de workshop Gezond koken voor Kids en ze waren een overtuigend succes!

Santen, oftewel kokoscrème, vind je bij elke supermarkt of toko en zit meestal in een doosje. Het bevat een deel geconcentreerde kokosmelk met wat kokosvruchtvlees en kokosolie. Om het geheel weer te mengen smelt je het eerst in een pannetje. Het wordt dan een dikke, romige pasta.

Houd je niet zo van kokos? Laat de swirl dan weg. De paleo brownies zijn ook zonder de kokos swirl goddelijk!

Paleo Brownies met Kokos Swirl
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 120 gram palmsuiker
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 20 gram cacao poeder
  • ¼ theelepel bakzout
  • Snuf zout
  • 120 gram kokosolie of roomboter
  • 100 gram pure chocola (min 70%)
  • 200 gram Santen (kokoscremé)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een bak of springvorm in (ik gebruikte een vierkante bakvorm van 22x22cm)
  3. Smelt de chocola samen met de kokosolie of roomboter au-bain marie. Haal het mengsel van het vuur zodra het een mooi egaal geheel is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Smelt de Santen au-bain marie.
  5. Klop de eieren los en mix hier de palmsuiker doorheen tot een glanzende massa.
  6. Roer het chocolade mengsel erdoor.
  7. Voeg de amandelmeel, cacaopoeder, bakzout en zout toe en mix het geheel tot een egale massa.
  8. Giet het beslag in de bak of springvorm.
  9. Giet de gesmolten Santen over het beslag. Trek met een spatel of lepel lijnen door de Santen zodat het zich als een swirl door het browniebeslag mengt.
  10. Bak de brownies voor 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat een satéprikker schoon uit het baksel komt.
  11. Zijn de brownies na 20 minuten nog niet gaar? Dek dan de bakschaal af met aluminiumfolie en zet de brownies terug in de oven totdat ze gaar zijn. Door het afdekken met de folie voorkom je dat de kokosswirl te droog wordt.
 

 

Comments 6

  1. Het leek me een heel lekker recept. Helaas was het geheel na 20 minuten op 175 graden nog helemaal vloeibaar.
    Na nog eens 20 minuten was het nog geen vaste substantie maar ben ik maar gestopt met bakken.
    Ondanks dat het dus 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden heeft gestaan waren de brownies na volledig afkoelen nog erg papperig. Ik heb me heel precies aan het recept gehouden maar zou het niet nog eens maken, het resultaat was niet wat ik ervan verwacht had.

    1. Post
      Author

      Wat vreemd dat het bij jou niet is gelukt, zonde! Ze zijn namelijk echt heel lekker en bovenstaand recept is uiteraard goed getest. Heb je het recept écht 100% exact gevolgd? Santen gebruikt (geen kokosroom ofzo)? Dat kan een groot verschil maken.

    1. Post
      Author
  2. Ik heb hem zojuist gemaakt en het ziet er in ieder geval heerlijk uit! Hoe kan ik dit het beste bewaren en hoelang? In een afgedekte koektrommel in een kastje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.