Romige Aardbei Pudding

Romige Aardbei Pudding

Romige Aardbei Pudding

Ik ben de laatste weken in de ban van gelatine want gelatine kun je met recht een superfood noemen. Daarvan kun je onder andere deze heerlijke aardbei pudding van maken!

Om maar even een paar gezondheidsvoordelen van gelatine te noemen:

  • Het helpt de darm en maagwand herstellen waardoor het bij kan dragen aan het verminderen van voedselintoleranties.
  • Bevorderd de spijsvertering.
  • Verbeterd de elasticiteit van je huid.
  • Bevat veel aminozuren welke belangrijk zijn om je botten en gewrichten gezond te houden
  • Bevat het aminozuur keratin, welke zorgt voor mooi en sterk haar, nagels en tanden.
  • En het aminozuur glycine, deze werkt ontstekingsremmend en helpt bij wondgenezing. Ook helpt dit aminozuur de kwaliteit van je slaap verbeteren.

Om extra gelatine binnen te krijgen kun je zelf een heerlijke bottenbouillon trekken maar je kunt ook gebruik maken van kant en klare gelatine.

Uiteraard is het dan wel belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van je gelatine. Gelatine wordt doorgaans gemaakt van slachtafval en met name van de botten. Kies dan ook liever niet voor ‘reguliere gelatine.’ Dit wordt gemaakt van runderen afkomstig uit de bio-industrie.

Kies liever voor gelatine van gezonde runderen. Bijvoorbeeld van het merk ‘Great Lakes’ welke onder andere verkrijgbaar is bij Puur Mieke. Dit is gelatine afkomstig van gras gevoerde runderen en de gezondste versie de er momenteel op de markt is. Het komt in poedervorm en is heel makkelijk in gebruik.

Je maakt er bijvoorbeeld deze heerlijke romige aardbei pudding mee! Dankzij de kokosroom is het een voedzaam hapje, dus je kunt het prima als ontbijt eten, maar het is natuurlijk ook lekker als toetje.

Romige Aardbei Pudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 250 ml kokosroom of kokosmelk
  • 250 gram aardbeien
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels gelatine
  • 60 ml koud water
  • Optioneel; 1-2 el honing of ahornsiroop
Bereiding
  1. Los de gelatine op in het koude water.
  2. Pureer ondertussen de aardbeien en de banaan samen met de kokosroom.
  3. Verwarm het mengsel in een steelplan.
  4. Haal de steelpan van het vuur en meng de gelatine door het kokosroom mengsel. Roer het geheel goed door, giet in bakjes en laat het in de koelkast opstijven.
 

Comments 4

    1. Post
      Author
  1. De pudding wordt niet dik. Ik heb het recept helemaal gevolgd. Heeft iemand een idee hoe dat kan?

    Alvast bedankt voor de reactie, vriendelijke groet Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.