BBQ Pulled Pork met Coleslaw

BBQ Pulled Pork met Coleslaw

BBQ Pulled Pork met Coleslaw

Heb jij de Paleo Ketchup al uitgeprobeerd? Ik heb hier zó veel leuke reacties op gehad. En ja, het is dan ook echt een heel erg lekker saus 😀

Laatst zette mijn moeder me een flinke salade voor mijn neus toen ik daar bleef eten, mét pulled pork uit de slowcooker. Ze vertelde dat ze nog zelfgemaakte barbecuesaus over had, dus die had ze met het vlees mee gestoofd. Uiteraard ging daar bij mij meteen een lampje branden! Zou ik die lekkere ketchup (waar ik nog heel veel van in de koelkast had staan) ook voor kunnen gebruiken?

Weer terug thuis trok ik ’s avonds laat meteen een paar stukken procureur van het Tamworth varken uit de vriezer om te laten ontdooien. Het beste varkensvlees wat ik me kan voorstellen, rechtstreeks van De Woeste Grond. Deze varkens heb ik zelf rond zien lopen op een heel groot bosperceel en ze hebben echt een geweldig leven, plus ze krijgen de tijd om op te groeien. Echt geweldig!

De volgende dag trok ik ook de slowcooker uit de kast, ik legde de stukken procureur erin en schepte er een flinke hoeveelheid ketchup bovenop. Slowcooker aan, en wachten maar! Na een aantal uren begon het huis echt heel lekker te ruiken. En oh wat is het dan lastig om het deksel er niet af te trekken en te gaan kijken of het al klaar is…

Het resultaat was echt zó lekker!! Dus ook al heeft dit recept in feite slechts 2 ingrediënten, ik kon het toch niet laten om het online te zetten. Dit moet je gewoon echt geprobeerd hebben 😀

BBQ Pulled Pork met Coleslaw
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
BBQ Pulled Pork
  • 500g procureur (varkensnek)
  • 120 ml Paleo ketchup (<-- klik voor het recept)
Coleslaw
  • 3 wortels
  • 1 grote venkel
  • ¼ witte kool
Dressing
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 2 tl honing
  • 2 tl vissaus
  • ½ tl gemberpoeder (of verse geraspte gember)
Bereiding
  1. Leg de procureur in de slowcooker en schep er de Paleo ketchup bovenop.
  2. Zet de slowcooker op de lage stand en laat het vlees in 7 à 8 uur gaar stoven, tot je het vlees makkelijk uit elkaar kunt trekken.
  3. Maak de coleslaw door de groenten te raspen, bijvoorbeeld met behulp van de julienneschijf in de foodprocessor.
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar voor de dressing en meng deze vervolgens door de salade heen.
  5. Serveer de salade met de pulled pork.

Op zoek naar meer heerlijke slowcooker recepten? In Paleo Slowcooker vind je ruim 60 lekkere gerechten die je zó klaar hebt.

Comments 3

    1. Je kunt slowcooker recepten ook op het fornuis maken 🙂 Je doet hiervoor de ingrediënten in een braadpan op een heel laag vuurtje en neemt de helft van de kooktijd die in het recept staat.

      De helft van de kooktijd op het fornuis ten opzichte van de slowcooker is omdat de temperatuur op het fornuis veel hoger is dan in de slowcooker. Een slowcooker wordt nooit warmer dan 100 graden Celsius. Een pan op het fornuis is altijd heter en daarmee is het gerecht gemiddeld gezien twee keer zo snel klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.