Appelmoes met worst

OERhollands – Appelmoes

OERhollands - Appelmoes met worst

In de serie OERhollands is dit ook meteen het makkelijkste gerecht. Appelmoes. Zelf ben ik niet in zo’n appelmoes-cultuur opgegroeid, maar ik moet eerlijk toegeven dat áls ik als kind in een restaurant frietjes met appelmoes kon krijgen, ik dat ook echt wel lekker vond.

Ik kan me zo voorstellen dat er een heleboel kleine (en grote) kinderen zijn die nog steeds graag appelmoes eten. Maar waarom zou je het dan kopen in een pot? Er zijn op dit moment zo veel boeren die hun appels niet aan de straatstenen kwijt weten te raken en wij kopen appelmoes uit een pot. Toch zonde!
Gelukkig is zelf appelmoes maken echt een fluitje van een cent: binnen 10 minuten is het klaar en warm. Op de foto heb ik mijn appelmoes met kipworstjes gecombineerd maar je kunt er natuurlijk ook frietjes van zoete aardappel of pastinaak bij eten. Of allebei!

En als je dan nog steeds appeltjes over hebt, dan is deze OERhollandse appeltaart misschien ook wel wat voor je.

OERhollands - Appelmoes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 500g appels
  • 1 tl kaneel
Bereiding
  1. Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes en voeg ze samen in een blender of foodprocessor.
  2. Pureer de appels samen met de kaneel en schenk het mengsel in een pan.
  3. Verhit het mengsel zachtjes en serveer bij een maaltijd naar keuze.
  4. Deze appelmoes kan natuurlijk ook koud worden gegeten.
 

Meer OERhollandse recepten? Kijk dan eens bij Oerkracht.

Meer OERhollandse recepten? Kijk dan eens bij Oerkracht.

Comments 4

  1. Pingback: Snelle appelmoes zonder suiker | Mintful

  2. Ik snij de appels alleen in stukjes, wel even schillen, en dan met een klein laagje water in de pan, 10 minuten koken. Daarna de kaneel erbij, goed roeren met een houten lepel, dan zijn ze ook zacht.
    Kleine variant: ipv kaneel tijdens het koken 2 steranijsjes erbij.

    1. Post
      Author
  3. Maakte het altijd alleen van appels! Appels schillen in blokjes snijden 1 min in magnetron in een hoge glazen schaal klaar super lekker appel compôte.
    Ook dit kun je afgekoeld eten en zelfs prima invriezen. De kleur blijft mooi en ook behoud de appel meer zijn eigen smaak 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.