Verwarmende Paleo Ontbijtpap met banaan

Verwarmende Paleo Ontbijtpap met banaan

Verwarmende Paleo Ontbijtpap met banaan

Ik stond laatst wel een beetje met mijn mond vol tanden toen ik een vraag over Paleo ontbijtjes kreeg. Want een lekker verwarmend, enigszins zoet ontbijtje zónder eieren, dat heb ik niet echt op mijn site staan. Dat lees je goed: ruim 400 recepten online, maar niet zoiets.

Nouja, ik heb natuurlijk wel de Paleo ‘rijste’-pap, maar dat is net even anders. Ook al is die trouwens erg lekker.

Tijd om razendsnel de keuken in te duiken dus! Bij de eerste poging was het meteen raak: deze ontbijtpap met banaan is heerlijk. Verwarmend, kruidig, een beetje zoet. En nog beter: het vult goed dus je kunt hier echt een ochtend op door. Het doet me nog het meeste aan Brinta denken, maar dan lekkerder uiteraard 😉

Ik kan je echt aanraden dit ontbijtje eens uit te proberen. Je zult versteld zijn van a. hoe makkelijk het te maken is, en b. hoe lekker het smaakt!

Heb je ’s ochtends weinig tijd? Maak dit ontbijt dan een dag van te voren en warm het even op voor je gaat eten (of eet het koud, want dat is ook lekker).

Ben je op zoek naar nog meer tips & trucs om efficiënt en gemakkelijk Paleo te kunnen eten? Bekijk dan mijn nieuwste boek Eet Paleo in 7 Stappen eens. Daarin geef ik je enorm veel informatie, maaltijdplannen, boodschappenlijstjes én een heleboel nieuwe recepten.

Verwarmende Paleo Ontbijtpap met banaan
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 150g pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 rijpe banaan, in plakjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie (of ghee)
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder (of gebruik verse gember)
  • snuf zout
  • 3 el kokosrasp
  • 1 el kokosmeel
Bereiding
  1. Leg de pastinaak en banaan in een steelpan en schenk er de kokosmelk overheen.
  2. Roer kokosolie, kaneel, gember en zout even kort door het mengsel heen.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel op de pan in 6-8 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Pureer met behulp van de staafmixer tot een gladde pap.
  5. Roer kokosrasp en kokosmeel door de pap heen en blijft rustig roeren tot het wat dikker wordt. Vind je het niet dik genoeg? Voeg dan een klein beetje extra kokosmeel toe.
  6. Serveer warm of koud, met toppings naar keuze.
 

Comments 27

  1. Ontbijt voor vandaag! Alleen zijn mijn pastinaken nog niet groot genoeg, dus ik heb het met 2 bananen gemaakt.

    Bedankt voor het recept 🙂

  2. Wat doe ik hiermee?
    Ze staan bij de benodighedenn, maar ik zie ze niet in de bereiding.

    1 el kokosolie (of ghee)
    1 tl kaneel
    ½ tl gemberpoeder (of gebruik verse gember)
    snuf zout

  3. Heb het 2x gemaakt met pastinaak en banaan, maar dat viel niet helemaal lekker. Vanochtend met pastinaak en appel gemaakt en dat ging goed. Bedankt voor de inspiratie Marinka, ik heb de afgelopen weken heerlijk gegeten aan de hand van jouw recepten!

  4. Hallo Marinka,
    Waarmee kan ik pastinaak vervangen.
    De rest van de spullen heb ik wel.

    Gr. Taimoennisa

    1. Post
      Author
  5. Wat een GEWELDIG LEKKER ontbijt! Dank je wel! Heb het nu 2 x gegeten en ga morgen een voorraad maken om in te vriezen want o o o wat lekker!! 🙂 <3

  6. wat een lekker ontbijt:)
    kan ik de kokosmelk ook vervangen met amandel melk ongezoet?
    (die vind ik niet lekker om zo te drinken) een weggooien vind ik zonde;)

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  7. Heeeeeerlijk Marinka! Ik heb hem met zoete aardappel en zonder zout gemaakt. De banaan was nog niet echt rijp; wel flink geel. Wat was het heeeeerlijk ontbijten!!!

    Vraagje: vanaf welke leeftijd kan dit gegeten worden? De pap die zgn. goed en gezond is voor mijn zoontje van bijna 7,5 maanden (Bambi met tig granen bijv.) geef ik bewust nog niet omdat mijn gevoel zegt: no go… Zou deze pap evt met weglating van de specerijen (gember. kaneel en zout) geschikt zijn voor hem? Hoor het graag!

    1. Post
      Author

      Hi Henrike! Deze pap is absoluut geschikt voor kinderen van 7,5 maand oud. Zolang ze in de fase zitten waarin ze al wat fruit en zachte groenten gaan eten, kan dit prima. De kruiden hoef je niet per se weg te laten, maar om te beginnen kun je eens kijken of hij het zonder de kruiden lekker zou vinden.

      1. Marinka! Mijn zoontje Dees is aan het smullen!!! Heb deze pap met wederom (ongeschilde) zoete aardappel en zoutloos gemaakt. Dees krijgt ook de versie met kaneel en gember (mama eet en drinkt dit toch ook en dus komt het ook al via de bosrtvoeding binnen). Hoop op een positieve uitwerking hiervan ook op Dees’ ontlasting… Ben heel benieuwd! Ik ervaar na 3 dagen (nog niet eens helemaal 100% Paleo) nu al minder gasvorminge buik (en merk dat er zeker iets gaande is aan opruimwerkzaamheden!) Heel fijn idee hoewel het qua gevoel minder is soms; daar mag ik even doorheen! En wat een ongelooflijke feestje is het elke maaltijd weer!

        1. Post
          Author
          1. 2x een portie van 100 ml met daartussen een pauze van 15 min (omdat het mss even nodig heeft om “te zakken”). Nu weer een pauze want vlgs mij wil Dees een 3e laatste ronde 😉 (ik voed op verzoek; zowel borst- als bijvoeding)

  8. Een heerlijk recept! Bedankt daarvoor!
    I.v.m. een speciaal dieet vroeg ik me af of de banaan weggelaten kan worden. En iets anders daarvoor in de plaats.
    Wordt het als bindmiddel of als zoetmiddel gebruik?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Post
      Author

      Je kunt ook een ander soort fruit gebruiken, het is vooral voor het zoete maar ook zeker voor de structuur. Appel of peer kan bijvoorbeeld ook, of zelfs mango.

  9. Heerlijk deze pap. Zeker in de herfst.
    Maar ik laat het kokosmeel en de rasp eruit. Voor mij word het dan te machtig en de structuur te korrelig. Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

  10. Het is wel héél erg veel voor 1 ontbijt! Ik ga de variant met zoete aardappel proberen want de pastinaak vind ik te overheersend en niet zo lekker.

  11. Hallo Marinka,

    Ik wil deze pap graag eens maken. Zelf gebruik ik vaak kokosmelk uit blik voor recepten. Gebruik jij dit ook of is in dit recept de zuivelvervanger uit een pak gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.