Watermeloen Gummies

Watermeloen Gummies

Watermeloen gummies-2

Oh, die gelatine… Sinds ik het heb ontdekt kan ik het niet laten telkens opnieuw allerlei lekkere puddinkjes of gummies te maken. Gewoon omdat het zo leuk is! En gezond natuurlijk, want ja, deze gummies zien er echt uit als snoepjes en ze smaken ook zo. Maar.. Ze bestaan enkel en alleen uit fruit en gelatine (met daarin een heel spectrum aan essentiële aminozuren) en wat vanille. Je begrijp wel dat dit het extra verleidelijk maakt om er regelmatig iets mee te maken.

Bij deze gummies is het me eindelijk gelukt een manier te vinden waarop je het fruitsap niet eerst hoeft te koken, maar je toch mooie gummies krijgt. Eigenlijk was het heel simpel, ik had alleen geen idee dat gelatine ook bij lagere temperaturen oplost. Met deze methode gaan er veel minder vitaminen verloren!

Dit soort snoepjes zijn natuurlijk ook superleuk om met (of voor) kinderen te maken: zo krijgen ze meteen een deel van hun dagelijkse portie vitaminen én proteïnen binnen. Zonder dat ze het door hebben! Lijkt me ideaal, al heb ik er geen ervaring mee. Ik heb het ook niet op de buurtkinderen uit kunnen testen, deze gummies vond ik namelijk ook wel heel erg lekker voor mezelf. Drie maal raden waar deze gummies na het maken van de foto dus in zijn beland? Juist ja, mijn maag, in recordtempo.


Watermeloen Gummies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 300g watermeloen, zonder schil
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1½ el gelatinepoeder
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Pureer het vruchtvlees van de watermeloen in een blender of foodprocessor.
  2. Druk de pulp door een fijne zeef, boven een kom, tot er echt geen vocht meer uit komt.
  3. Roer sinaasappelsap door het watermeloensap en schenk de helft van het mengsel in een steelpan.
  4. Strooi gelatinepoeder over het sap in de kom en laat dit een paar minuten staan, de gelatine begint dan op te lossen.
  5. Verwarm het sap in de steelpan: het hoeft absoluut niet te koken of heet aan te voelen. Als het warm aanvoelt is het goed.
  6. Schenk het warme sap in de kom en roer goed door elkaar met een garde. Voeg vanillepoeder toe.
  7. Als er eventueel nog klontjes in het mengsel zitten kun je het geheel even pureren met een staafmixer of blender.
  8. Spoel een flexibele chocolade/-puddingvorm om met koud water en verdeel het mengsel hierover.
  9. Laat in 1 uur opstijven in de koelkast.
Watermeloen gummies

Comments 16

  1. Misschien n domme vraag , maar mag gelatine wel.??
    Mijn dochter wil dit n.l. Niet omdat t van beenderen wordt gemaakt zegt ze.
    Dus dan wil ze t niet.
    Gr.m

    1. Post
      Author
      1. 🙂 agar agar kan ook wel denk ik. En dat is 100% plantaardig. Wij gebruiken dat telkens 🙂

  2. Hoi!
    Ik had zoooo’n zin om te maken, maar helaas is er geen watermeloen meer te verkrijgen 🙁 Heb je een ander idee hier voor?

    Groetjes
    Gina

    1. Post
      Author
  3. 1 1/5 eetlepels gelatinepoeder hoeveel gram is dat ongeveer ,kan de gelatine ook vervangen worden Door agar agar?

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  4. Er zijn fruitsoorten waar gelatine niet goed mee samengaat door de (was het nou lecitine of pectine???) in ieder geval er zit een stofje in wat eiwit afbreekt waardoor gelatine niet stijf wordt.
    Dit zijn in ieder geval ananas, kiwi en als ik het goed heb papaya.
    Door deze eigenschap kan je ze wel weer gebruiken als marinade voor je vlees. Wordt t extra mals van 😉 (niet te lang marineren. Even googlen voor een recept of gewoon uitproberen)

  5. Dit ga ik uitproberen als gezonde traktatie op het Kdv. Dit mogen alle kindjes wel hebben denk ik. Bedankt voor dit idee😊

  6. Ik heb het geprobeerd met aardbei. De smaak is prima maar ik heb een beetje problemen om de gummi’s uit het vormpje te krijgen. Het is ook vrij zacht geworden dus het is net een soort heeeeeeele stevig jam. De gummi’s blijven ook een beetje aan de vorm kleven. Zit er dan te weinig gelatine poeder in?

    1. Aardbeien bevatten meer zuren dan watermeloen waardoor gelatine wat minder goed bindt, dus voor aardbeien zou je inderdaad meer gelatine moeten gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.