
Hier is een heerlijk Paleo-proof recept voor gegrilde dorade met gegrilde zomerse groenten. Het is licht, fris van smaak en rijk aan gezonde vetten, eiwitten en micronutriënten. Dit smaakvol gerecht is perfect voor een zonnige dag of een feestelijk Paleo-diner!
Gegrilde Dorade met Gegrilde Paleo Groenten
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
Ingrediënten
- 2 hele dorades, schoongemaakt en ontschubd
- 2 citroenen (1 in schijfjes, 1 voor sap)
- 4 takjes verse tijm
- 4 takjes verse rozemarijn
- 2–3 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en zwarte peper
Gegrilde Groenten (Nachtschadevrij)
- 1 courgette, in plakken
- 1 venkelknol, in dunne plakken
- 250 g groene asperges, uiteinden verwijderd
- 1 rode ui of gele ui, in dikke ringen
- 150 g champignons, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Optioneel: citroenrasp, tijm, rozemarijn
- Verse basilicum of peterselie voor afwerking
Bereiding
1. Dorade voorbereiden
- Spoel de dorades af en dep droog.
- Maak 3–4 lichte inkepingen in de huid per kant.
- Wrijf de vis in met olijfolie, zout en peper.
- Vul de buikholte met citroenschijfjes, knoflook, tijm en rozemarijn.
- Besprenkel met wat citroensap.
2. Dorade grillen
- Verhit een BBQ of grillpan op middel-hoog vuur.
- Grill de dorade 6–8 minuten per kant, tot de huid knapperig is.
- De vis is klaar wanneer het vlees makkelijk loskomt van de graat.
3. Groenten grillen
- Meng courgette, venkel, asperges, ui en champignons met olijfolie, zout en peper.
- Grill per groente 3–5 minuten per kant, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Haal van de grill en besprenkel eventueel met citroenrasp, extra olijf olie en verse kruiden zoals basilicum of peterselie.
4. Serveren
- Leg de gegrilde dorade op een bord of houten plank.
- Serveer met de gegrilde groenten.
- Garneer met citroenpartjes en verse kruiden.
- Eventueel een scheutje extra vierge olijfolie eroverheen.


