kippendijfilet met perzik en spek

Kippendijfilet met perzik en spek

kip met perzik

Bij het aanzicht van verse perziken op de markt maakt mijn hart (of mijn maag..) altijd een sprongetje. De zomer is in aantocht! Wat is de perzik lekker en veelzijdig, want het is niet alleen geschikt voor zoete gerechten; juist in een hartige maaltijd kan een perzik iets bijzonders toevoegen. Bijvoorbeeld gevulde kip met perzik en spek!

Deze kippendijfilets zijn echt heel makkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is ze te vullen, te omwikkelen met spek en vervolgens heb je er in de oven geen omkijken meer naar. Na 20 tot 25 minuten is het spek krokant en is de kip gaar.

Ondertussen heb je alle tijd om er een heerlijk groentegerecht bij te maken, zoals een frisse salade of geroosterde groenten.

Kippendijfilet met perzik en spek
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Kippendijfilet - 4 stuks (ca. 300g totaal)
  • Perzik - ½, geschild en in 4 parten gesneden
  • Koriander - 4 eetlepels, vers en fijn gehakt
  • Peper - naar smaak
  • Ontbijtspek - 8 lange plakken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Neem de kippendijfilets en vouw ze open. Bestrooi ze met wat versgemalen peper.
  3. Leg nu steeds 1 eetlepel verse koriander in een filet, en vervolgens een stuk perzik.
  4. Vouw de filets stuk voor stuk dicht en wikkel er 2 plakken ontbijtspek omheen zodat de vulling er niet uit kan vallen.
  5. Leg de filets naast elkaar in een kleine braadslede en bak ze in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten gaar en het spek krokant.
  6. Serveer warm en eet smakelijk!
 

gevulde kip met perzik en spek

Comments 3

  1. Pingback: High tea recept: Kippendijfilet met perzik en spek | Ge-zonder.nl

  2. Klinkt lekker. Welke groenten had je hierbij gegeten? Ik vind het altijd lastig ergens groenten bij te verzinnen.
    Gr, annie

    1. Post
      Author

      Annie, hier zou een grote salade of lekker geroosterde groente erg goed bij passen. Courgette, broccoli, ui, spinazie. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.