Japanse steak met mangosalsa

Japanse steak met mangosalsa

Japanse steak met mangosalsa

Deze Japanse steak is door mijn vriend volmondig goedgekeurd met de woorden ‘zo, deze biefstuk is echt heel lekker!’. Aangezien hij fervent vleesliefhebber is, wil dat best wat zeggen. Voor wie wat meer overtuiging nodig heeft om dit gerecht te maken: door de biefstuk te marineren in wat olie, verse gember, knoflook, Coconut Aminos en wat citroensap krijgt deze niet alleen veel meer smaak maar wordt de biefstuk zelfs malser!

Coconut Aminos is gemaakt van gefermenteerde kokos en geeft een lekkere zoutige smaak, dat wat weg heeft van de smaak van sojasaus. Dit past perfect bij steak: in de Japanse keuken wordt rundvlees maar al te vaak met sojasaus bereid. Zo maak je dus een heerlijke Japanse biestuk.

De mangosalsa maakt het gerecht helemaal af: lekker fris en kruidig door de koriander en bosui. Houd je niet van koriander? Dan kun je het vervangen door platte peterselie, of zelfs helemaal weglaten.

Japanse steak met mangosalsa
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Bief stuk - 2 stuks
  • Olijfolie - 3 el
  • Coconut Aminos - 2 el
  • Gemberwortel - 2 cm, geschild en geraspt
  • Knoflook - 2 tenen, gepeld en uitgeperst
  • Citroensap - 1 el
  • Kokosolie - 1 el
  • Mango - 1 stuk, rijp
  • Bosui - 1, in ringetjes gesneden
  • Koriander - 4 el, vers, fijn gesneden
Bereiding
  1. Meng in een kom de olijf olie, coconut aminos, gemberwortel, knoflook en citroensap. Wentel de biefstukken door de marinade en dek af met folie of een deksel. Laat de biefstukken zo ten minste 1 uur marineren in de koelkast. (nog beter is om ze een hele nacht te laten marineren)
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Meng met de bosui en koriander.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de bief stukken in 3-4 minuten per kant rosé, af hankelijk van de dikte van het vlees.
  4. Serveer de bief stukken met de mangosalsa.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.