Paleo Pizza

Paleo Pizza met Gehakt

Paleo Pizza

Een Paleo pizza met een échte bodem maken, dat kreeg ik als verzoek. Lastig; want het is een hele uitdaging om een pizzabodem na te maken en deze ook echt naar pizza te laten smaken. Gelukkig had ik het nieuwste Paleo kookboek; Against All Grain, voor handen om inspiratie op te doen.

Onderstaand recept voor de bodem heb ik gebaseerd op het recept in het boek, met natuurlijk hier en daar wat aanpassingen. En het lukte! De Paleo pizza was zelfs te groot voor het grootste bord wat we in huis hadden; zoals het een pizza betaamt. Het is natuurlijk geen échte pizza, maar het komt zeker in de buurt. Let wel op: bak de bodem niet te lang, deze wordt al snel wat droog.

Met de topping kun je eindeloos variëren; neem in plaats van gehakt ook eens gerookte zalm, tonijn of plakjes goede Italiaanse worst en voeg wat kappertjes en olijven toe. Je zou zelfs een aantal mini-pizzaatjes kunnen maken en deze als borrelhapje/bijgerecht serveren tijdens een etentje.

Paleo pizza!!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
BODEM:
  • 150g rauwe cashewnoten
  • 40g kokosmeel + extra voor het uitrollen
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 grote eieren
  • 3 el water
  • ½ tl appelazijn
  • 2 el kokosolie
  • 1 el verse peterselie
  • 4 blaadjes verse basilicum
TOPPING:
  • 140g tomatenpuree
  • 1 el kokosolie
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 200g rundergehakt
  • 4 zongedroogde tomaten
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • Peper naar smaak
  • 1 handje vol rucola
  • 6 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • Optioneel: 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en leg de bakplaat vast klaar.
  2. Combineer de cashewnoten en het kokosmeel in een foodprocessor en maal alles tot een fijn meel.
  3. Voeg het bakpoeder, zout, eieren, water, appelazijn en kokosolie toe en pulseer tot zich een nat deeg heeft gevormd.
  4. Voeg de peterselie en basilicum toe en pulseer nog een paar keer om de kruiden over het deeg te verdelen. Laat het deeg ca. 2 minuten rusten.
  5. Leg een vel bakpapier op je werkblad en bestrooi dit met wat kokosmeel. Leg het deeg erop en dek het af met nog een vel bakpapier.
  6. Rol het deeg egaal uit tot een ronde pizza met een dikte van ca. ½ cm.
  7. Haal de bovenste laag bakpapier er voorzichtig af en leg de onderste laag bakpapier met het deeg op de bakplaat.
  8. Bak de pizza ca. 12 minuten tot de bodem licht begint te kleuren. Maak in de tussentijd de topping.
  9. TOPPING:
  10. Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak herin de ui in enkele minuten al roerend glazig.
  11. Voeg het gehakt toe en bak dit samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, zout en peper rul.
  12. Bestrijk de warme pizzabodem zodra deze uit de oven komt met de tomatenpuree en verdeel er vervolgens het gehaktmengsel over.
  13. Strooi de rucola en gehakte basilicum erover en eventueel de gedroogde Italiaanse kruiden en serveer meteen. Eet smakelijk!
 

Comments 4

  1. Is er ook een alternatief voor de rauwe cashewnoten? Ik heb namelijk alleen gemengde ongezouten noten in huis, ongezouten walnoten en ongezouten hazelnoten. Of zijn rauwe noten wat anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.