Paleo Keukengerei GIR-spatel

Paleo Keukengerei – Spatels

Paleo-Keukengerei-GIR

Gezondheid begint in de keuken. Niet alleen bij het eten wat je in je koelkast en op je bord legt, maar ook bij het gereedschap wat je voor de bereiding daarvan gebruikt. Is het je wel eens op gevallen dat plastic spatels allemaal smelten in de pan? Of dat er heel wat chemicaliën in houten spatels worden verwerkt om ze stevig te houden?

Bewustwoording
Dit zijn dingen waar ik me de laatste jaren steeds bewuster van ben geworden. Mijn keukengerei moet óók gezond zijn, want als dat niet zo is, komen er nog steeds schadelijke stoffen in mijn voeding terecht. En dat vind ik erg zonde van mijn met zorg uitgezochte en bereide maaltijd. Ik eet tenslotte Paleo om gezonder te worden, om chemische toevoegingen te vermijden. Dus zorg ik er ook voor dat ik die chemische stoffen niet zelf nog toevoeg tijdens de bereiding.

De oplossing
Het heeft erg lang geduurd voor ik een geschikt alternatief had gevonden voor de standaard spatel. Plastic wil ik niet gebruiken vanwege de chemische stoffen die eruit vrijkomen bij verhitten (BPA’s bijvoorbeeld), hout vind ik vaak erg onhandig van vorm en bovendien is dat lastig schoon te maken. Bacteriën trekken er erg snel in en het kan ook niet zomaar even de vaatwasser in. Want ja, het moet ook vooral gemakkelijk zijn.

De oplossing vond ik -na héél lang zoeken naar een fatsoenlijke spatel- in de VS. Het bedrijf GIR (Get It Right) maakt ergonomisch gevormde spatels van medische graad siliconen in de meest vrolijke kleuren. De spatels zijn volledig vrij van BPA’s en BPS. Ze geven géén chemische stoffen af aan je voeding, kunnen probleemloos in de vaatwassen, zijn hittebestendig tot 285°C en zijn bestand tegen vlekken en geurtjes. (na het maken van een knoflookpuree kun je zo’n spatel dus met een gerust hart voor een zoet cakebeslag gebruiken) Daarnaast zijn de spatels heel erg handig in gebruik: het zijn echte alleskunners!

Levenslange garantie
En het beste? Je krijgt er levenslange garantie op!

Omdat ik niet telkens mijn keukengerei uit de VS wil importeren heb ik besloten deze spatels ook gewoon naar Nederland te halen! Niet alleen de standaard spatel, maar ook wat andere handige keukenhulpjes. Met veel trots mag ik dan ook zeggen dat EetPaleo de allereerste én enige in Nederland is die GIR spatels verkoopt. Gewoon omdat ik vind dat iedereen deze spatels moet leren kennen.

DE GIR SPATELS ZIJN VANAF NU TE KOOP IN DE WEBWINKEL!

Ben je op zoek naar gezonde pannen? Lees dan mijn artikel over pannen eens.

Comments 3

  1. Marinka, in welk verpakkingsmateriaal bewaar jij je vleeswaren in de diepvries /koelkast ? In de diepvriesvakken van de supermarkt zit toch BPA? Wil je mij daar a.u.b een advies over geven? Met vriendelijke groet Mieke

    1. Hi Mieke! Ik bestel mijn vlees altijd bij De Woeste Grond, dat wordt diep gevroren geleverd. Dat zit idd in plastic verpakt, maar aangezien het niet verhit wordt, is de kans dat er plastic in het eten terecht komt erg klein.

  2. Sinds kort koop ik ons vlees bij een farmshop in de Lutte , dat komt van een biologische boer wordt niet massaal geslacht en ze laten het vlees eerst 2 dagen bloeden en het is me lekker !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.