Salade van Kipfilet met Granaatappelpitjes

Salades zijn ideaal om mee te nemen als lunch. Je kan ze van te voren mealpreppen maar ook in de ochtend snel in elkaar zetten. Zoals deze salade van kipfilet. Als je het in de ochtend maak, maak het dan uit de oven zodat je in de tussentijd je kan aankleden en klaarmaken. De voorbereiding duurt max 5 min.

Vaak in de koudere maanden neem ik een goedgevulde soep mee en op de warmere dagen vind ik een salade fijn. Mocht ik nou toch salade over hebben en het is wel wat aan de koude kant, dan neem ik altijd een grote kop thee erbij zodat ik weer opwarm.

Salade en eigenlijk rauwe groente en fruit hebben namelijk de eigenschap om het lichaam af te koelen. En dat is ideaal als het warmer weer is. Daarnaast is het eten van rauwe producten extra gezond omdat het lichaam naast goede voedingsstoffen ook een beetje geprikkeld wordt om wat harder te werken om alles af te breken.

Hierdoor zorg je dat je lichaam niet lui wordt en dat je dus uiteindelijk gezonder wordt. Er zit wel een kanttekening aan vast. Want als jij chronisch ziek bent dan is het verstandig om te kijken of rauwe groente niet te heftig voor je systeem is op dit moment. In dat geval kan je het beter eten in een smoothie (makkelijker verteerbaar) of licht opwarmen. Hierdoor breken sommige wat moeilijk verteerbare stoffen af waardoor je lichaam juist minder hard hoeft te werken om alles op te nemen. Zo kan het zomaar voorkomen dat het dan juist gezonder is voor jou om geen rauwe producten te eten.

Voel dus daarom goed wat past bij jou. Niemand is gelijk en daarom ben ik geen voorstander van 1 en dezelfde aanpak bij mensen. Hoe meer kennis je hebt over hoe voeding werkt hoe beter je ook kan bekijken wat werkt voor jou.

Maar het allerbeste is gewoon uittesten. En voelen hoe je je voelt na een bepaalde maaltijd. Heb je buikpijn? Zet je op? Voel je ineens een energiedip? Allemaal signalen dat het eten misschien wat heftig was voor je. En dat langzaam opbouwen misschien beter bij je past.

Nu door naar het recept!


Porties: 1 persoon
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 25
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 2 handjes veldsla
  • 1/2 granaatappel (kan ook een kant en klaar bakje zijn)
  • ¼ kleine rode kool (kan ook al kant en klaar gesneden zijn)
  • 2 el pijnboompitjes
  • ½ tl Italiaanse kruiden

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl honing
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Kruid de kip met zout, peper en wat Italiaanse kruiden
  3. Doe de kip in de oven en bak gaar in zo’n 20-25 minuten. Zorg dat de kip goed gaar is. En laat de kip wat afkoelen voordat je het in plakjes snijdt.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een pan zonder olie goudbruin op middelhoog vuur
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kom
  6. Neem je de salade mee naar werk, doe dan pas daar de dressing eroverheen. Zo blijft de sla mooi en knapperig.
  7. Doe alles in een kom door elkaar en eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.