Sushibowl van Gerookte Zalm en Bloemkoolrijst

Sushi is zo lekker! Maar de rijst is niet Paleo proof. En ook soja is niet Paleo. Veel mensen krijgen er een opgezette buik van of toch vage klachten als je het te vaak eet. Het is lastig te verteren en ondanks het heel lekker kan zijn niet heel gezond voor je.

Gelukkig heb ik speciaal voor jou een sushibowl op het menu gezet. Zo kan je toch genieten van sushi maar dan van een Paleo Proof en gezondere variant.

Eigenlijk is het ook heel simpel om te maken. Je kan tegenwoordig zelfs bloemkoolrijst in diepvries krijgen bij de grotere supermarkten. Maar je kan het natuurlijk ook heel simpel zelf maken. Ietsje meer opruimwerk als je het zelf maakt. Maar ik heb een goede regeling thuis getroffen dat ik kook en mijn man ruimt op 😉

Deze bowl bevat superveel gezonde vetten en zorgt ervoor dat je lichaam heel veel bouwstoffen binnenkrijgt. Ook de toppings kan je variëren, Denk maar eens met een gekookt eitje en wat paprika, of courgette met cherrytomaatjes. Of biefstukreepjes met ipv de zalm. Genoeg keus dus!

Op naar het recept.

Porties: 1 sushibowl
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 avocado (in plakjes)
  • 1 handje broccoli (in roosjes eventueel diepvries)
  • 100 g gerookte zalm
  • 150 g bloemkoolrijst (eventueel diepvries)
  • 1 el kokosaminos
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 ½ tl extra vierge olijfolie
  • 1 tl maple sirup
  • 1 handje verse koriander (fijngesneden)
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Sesamzaadjes (optioneel als topping)

Bereiding:

  1. Maak de bloemkoolrijst door de bloemkool in een keukenmachine te pulseren totdat het rijst wordt. Of gebruik de diepvries variant
  2. Kook de broccoli in 5 minuten gaar
  3. Verwarm in een pan een beetje boter en bak de rijst in 3-4 minuten op middelhoog vuur gaar.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, kokosaminos, balsamico azijn en maple sirup. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Doe de rijst in een kom en meng er de dressing overheen
  6. Doe de zalm, broccoli, avocado en koriander als topping op de kom.
  7. Meng alles goed door elkaar voordat je het opeet.
  8. Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.