Paleo Spare Ribs

Is het dan eindelijk zover? Zal de zon zich eindelijk van zich laten zien? Ik durf het bijna niet te geloven, maar laten we maar de hoop hebben dat het regenachtige weer nu echt gaat plaatsmaken voor de zon. Het hoeft niet warm te zijn, zolang er maar een zonnetje is.

Ik ben ondertussen de regen meer dan moe haha. Zoals je weet ben ik echt een zon meisje en ik ben blij dat ik al een maand naar Amerika ben geweest waar de zon lekker scheen, want dit weer van de afgelopen tijd maakt me echt somber. Ik ben toe aan het strand, lekker fietsen buiten, of Paleo picknicken in de zon. Mijn balkon gezellig maken en kijken naar de bijtjes en hommels waardoor je echt het gevoel krijgt dat de zomer begonnen is.

Maar genoeg over het weer haha. Laten we weer terugkeren naar Paleo, dat is uiteindelijk waarvoor ik vandaag in je mailbox verschijn…

Ik ben niet zo’n fan van varkensvlees, maar spare ribs heb ik echt een zwak voor. Toch ben ik erg kritisch als het om spare ribs gaat. Het moet zacht en smeuig zijn, en met een lekkere dressing. Dat is nog niet zo makkelijk als je het helemaal Paleo style wilt klaarmaken.

Hou er wel rekening mee dat het even duurt voor ze klaar zijn. Dus start op tijd. Je bent snel zo’n 3 uur kwijt, maar de voorbereiding duurt maar 15 minuten en de rest van de tijd staan ze in de oven.

Daarom heb ik hier een superlekker recept van homemade spare ribs. Om je vingers bij af te likken, letterlijk en figuurlijk 😉

Dit is hoe je het maakt:

Porties: 4 personen

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 2,5 – 3 uur

Totale tijd: 3 uur en 15 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kilo spare ribs
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels kokosamino’s (alternatief voor sojasaus)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 eetlepels honing
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. In een kom, meng de gesmolten kokosolie, kokosamino’s, appelazijn, honing en fijngehakte knoflook.
  3. Voeg de paprika poeder, komijnpoeder, chilipoeder, uienpoeder, gedroogde oregano, zout en peper toe aan het mengsel en roer goed door.
  4. Verwijder het membraan aan de achterkant van de spare ribs als dit nog niet is gedaan.
  5. Plaats de ribs op de beklede bakplaat en wrijf het kruidenmengsel gelijkmatig over beide zijden van de ribs.
  6. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie om de ribs vochtig te houden tijdens het bakken.
  7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de ribs gedurende 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees zacht is en gemakkelijk loskomt van het bot.
  8. Verwijder de aluminiumfolie tijdens de laatste 30 minuten van het bakken om de ribs een mooie bruine kleur en een licht krokant randje te geven.
  9. Haal de ribs uit de oven en laat ze een paar minuten rusten.
  10. Snijd de ribs in porties en serveer ze warm, eventueel met een Paleo-vriendelijke saus naar keuze.

Eet Smakelijk!

Liefs Eetpaleo

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.