Pompoen- en Kokosrijstschotel

De herfst is in volle gang, en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de heerlijke smaken van het seizoen. Pompoen is een van mijn favoriete ingrediënten deze tijd van het jaar, en ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om het in mijn maaltijden te verwerken. Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor een Pompoen- en Kokosrijstschotel. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook snel en gemakkelijk te maken en net wat anders dan de traditionele varianten van pompoenrecepten. Het is perfect voor drukke weekavonden of als je een gezond comfortfood wilt dat je van binnen verwarmt.

De voordelen van pompoen

Pompoen is niet alleen lekker, maar ook vol voedingsstoffen. Het is een geweldige bron van vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Daarnaast zit pompoen vol met antioxidanten zoals bètacaroteen, wat goed is voor je huid en ogen. Wist je dat pompoen ook kan helpen je immuunsysteem te versterken? Het is een geweldige keuze voor de herfst en winter wanneer we allemaal een extra boost kunnen gebruiken.

Hier volgt het recept!

    • Porties: 4
    • Voorbereidingstijd: 10 minuten
    • Kooktijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 25 minuten


Ingrediënten
:

  • 1 kleine pompoen, in blokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kopje bloemkoolrijst
  • 1 ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel currypoeder (zelfgemaakt of van het merk Jonnie de Boer bijv.)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse koriander (optioneel, voor garnering)
  • Pompoenpitten (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg de pompoenblokjes en curry toe en bak dit een paar minuten.
  3. Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen, tot de pompoen zacht is.
  4. Kook de bloemkoolrijst apart in een beetje olie in 3-4 minuten gaar.
  5. Serveer de pompoenmix over de bloemkoolrijst en garneer met koriander.

Tips voor variatie

  • Vervang de Bloemkoolrijst: Als je geen bloemkoolrijst wilt gebruiken, kun je ook broccoli, wortel, bieten of courgettes gebruiken. Maak ze met een keukenmachine met raspfunctie, of pulseer met de normale variant.
  • Voeg Eiwitten toe: Voor extra vulling kun je kip of garnalen aan dit gerecht toevoegen. Bak ze apart en voeg ze toe wanneer je de kokosmelk erbij giet.
  • Experimenteer met Specerijen: Voel je vrij om andere kruiden of specerijen toe te voegen, zoals gember of cayennepeper, voor extra smaak.

Het genieten van je maaltijd

Er gaat niets boven het gevoel van een heerlijke, zelfgemaakte maaltijd die je warm houdt op een koude dag. Deze Pompoen- en Kokosrijstschotel is perfect voor een doordeweekse avond, maar het kan ook gemakkelijk worden gemaakt voor een gezellige avond met vrienden of familie. Doordat je het makkelijk kan invriezen kan je ook een groterer portie maken. Zo heb je altijd eten achter de hand. Ik vind het het lekkerst als je de rijst past maakt als je het gaat eten. 

Liefs Team Eetpaleo

Comments 1

  1. Lijkt me heel lekker en super simpel Danielle. En je kunt eindeloos variëren. Ga ik zeker mee aan de slag.
    Dank je wel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.