Gevulde Zoete Aardappel uit de oven met Guacemole


Het nieuwe jaar is een mooi moment om bewustere keuzes te maken, ook in de keuken. Niet met ingewikkelde diëten of extreme plannen, maar door jezelf en je gezin te voeden met maaltijden die simpel, gezond en vooral lekker zijn.

Dit recept voor gevulde zoete aardappelen met een grove guacamole is daar een mooi voorbeeld van. Het is makkelijk te maken, voedzaam, en je kunt het helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Met wat frisse tomatenblokjes en platte peterselie ziet het er ook nog eens gezellig uit op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond of om te delen met vrienden en familie.

Voor mij draait koken om eenvoud en smaak. Dit gerecht is heerlijk comfortfood, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. Zoete aardappelen zijn een fijne basis, gevuld met romige guacamole en een frisse topping. Het vult goed, geeft energie, en is ideaal als je iets gezonds wilt maken zonder gedoe.

Gevulde Zoete Aardappelen met Guacamole

Porties:
2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten:

Voor de aardappelen:

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Voor de guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 limoen (sap)
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de topping:

  • 100 g gesneden tomatenblokjes
  • 2 el verse platte peterselie, grof gehakt
Instructies:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Was de zoete aardappelen en prik er een paar gaatjes in met een vork. Meng de olijfolie met het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper, en wrijf hiermee de aardappelen in. 
  3. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 40-50 minuten, tot ze zacht zijn.
  4. Maak de guacamole: Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het grof met een vork en meng het limoensap, de rode ui en de knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte open. Druk ze een beetje open en vul ze royaal met de guacamole.
  6. Verdeel de tomatenblokjes over de gevulde aardappelen en garneer met de gehakte peterselie.
Serveertip:

Heerlijk met wat walnoten en paranoten eroverheen voor extra eiwitten en een nog langer vol gevoel. Of naast een stuk vlees zoals een goede biefstuk bijvoorbeeld.

Veel eetplezier!
Liefs Danielle 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.