Ratatouille van Gegrilde Groente

Als je echt geen idee hebt wat je kan maken dan heb ik nog een fantastisch recept voor je. Namelijk deze Ratatouille. Ik vind de combinaties van al deze groenten zo lekker! En je kan er oneindig mee experimenteren. Het combineert erg goed met kip maar ook met vlees. Zo kan je er een stoofpot van maken, maar je kan het ook naast een stukje vlees doen met zoete aardappelpuree bijvoorbeeld.

Het is ook een hele goede manier om alle kleuren van de regenboog te eten. Wat ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Want elke kleur heeft zijn eigen vitamines en mineralen die je lichaam optimaal voeden.

Bovendien is dit gerecht vaak ook een succes bij de allerkleinsten. Dus geen excuus meer om te minderen op je groente!

Dit recept komt van het fantastische boek: De Paleo Methode: Feestelijke Recepten. Waarin ik heel veel recepten deel die je kan maken tijdens de feestdagen. Alle gerechten zijn Paleo vriendelijk. Dus hoe fijn is het als je familie en vrienden kan uitnodigen en toch Paleo kan blijven eten? Vaak zijn de feestdagen vol heerlijk eten, maar niet altijd even gezond eten. En is dat nou net wat we juist graag willen met onze familie. Dat ze gezond en gelukkig zijn.

Je vindt alle info over dit boek via deze link: https://www.eetpaleo.nl/paleo-methode-feestelijke-gerechten/

Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. Ook omdat Pasen weer bijna voor de deur staat 😉 Nu door naar het recept!

Ratatouille van Gegrilde Groente

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30-35 minuten
Totale tijd: 40-45 minuten

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of 2 takjes verse tijm)
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 250 ml tomatensaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de aubergine, courgette, rode paprika en tomatenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ze tot ze zacht en licht geroosterd zijn, ongeveer 30-35 minuten.
  3. Terwijl de groenten roosteren, verhit je 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui tot ze zacht en geurig zijn.
  4. Voeg de gedroogde tijm (of verse tijmblaadjes) toe en bak nog een minuut.
  5. Voeg de tomatensaus toe en laat sudderen tot deze iets is ingedikt.
  6. Haal de geroosterde groenten uit de oven en voeg ze toe aan de tomatensaus in de pan. Roer goed door en laat nog een paar minuten sudderen om de smaken te laten samenkomen.
  7. Voeg de fijngehakte basilicumblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper naar wens.

Liefs Danielle EetPaleo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.