Paleo Breakfast Skillet met Spek, Ei & Zoete Aardappel

Soms wil je gewoon iets maken dat zowel voedzaam als vullend is. Iets dat ruikt naar gezelligheid, er stevig uitziet, en toch helemaal Paleo is.

En als er een moment is om daarmee uit te pakken, dan is het wel op Vaderdag.
Want zeg nou zelf: wat is er leuker dan je partner of vader verrassen met een bord vol liefde, geurige spekjes, zacht gebakken eieren en zoete aardappelblokjes?

Ik maakte dit ontbijt voor Bas, met Novi als mijn zelfbenoemde keukenassistent (“ik doe de eieren mama!”). Het was een simpele ochtend – geen gedoe, geen haast. Gewoon samen in de keuken. En dat is precies waarom ik dit gerecht graag met je deel: het is voedzaam, makkelijk, kindproof én gezellig om te maken.

🌿 Waarom dit gerecht werkt (ook op doordeweekse dagen):

Zoete aardappel geeft langzame koolhydraten, zonder je bloedsuiker te laten pieken
Bacon zorgt voor die hartige touch die veel mannen waarderen
Eieren leveren eiwitten, choline en gezonde vetten voor een verzadigd gevoel
Paprika & ui brengen kleur, vezels en smaak
– En het is gewoon… comfort food. Maar dan voedend.

Wanneer serveer je dit?

  • Op Vaderdag dus (logisch 😉)
  • Maar ook op zaterdagochtenden waarop je tijd hebt om te landen
  • Of als brunchgerecht als je vrienden over de vloer krijgt
  • En stiekem… soms als avondeten, met een salade erbij

Het recept vind je hieronder. En geloof me: als je dit eenmaal gemaakt hebt, ga je het vaker willen.

Vaderdag Ontbijt: Paleo Breakfast Skillet met Spek, Ei & Zoete Aardappel

Paleo Breakfast Skillet met Spek, Ei & Zoete Aardappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 200 g spekreepjes
  • 1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • 2 eieren
  • Verse peterselie of bieslook
  • Snufje gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Kokosolie of ghee om in te bakken
Bereiding
  1. Verhit wat kokosolie of ghee in een grote koekenpan en bak de spekjes krokant. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  2. Voeg de zoete aardappel toe aan het bakvet en bak 10 minuten op middelhoog vuur, tot ze bijna gaar zijn. Voeg ui en paprika toe en bak nog 5 minuten mee.
  3. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Maak twee kuiltjes in het mengsel en breek daar de eieren in. Laat ze met de deksel op de pan in ca. 5–7 minuten garen, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
  5. Garneer met verse kruiden en de krokante spekjes. Serveer direct.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.